fredag 27. juni 2008

Oppskrift på Pavalova, litt til kjøkkenet og sommer!!

Endelig nå er sommeren her....og nå må den komme for å bli en stund. Og i følge min trofaste yr.no så skal det bli tropevarme!!JUHHUUU!!
Så må dere ikke få sjokk, men jeg har strikket "kopptuer" og 1 gryteklut.....og hvorfor en...jo fordi jeg gikk tom for garn etter den 1...hihihihi
JG ville ha(ja han vasker på kjøkkenet ;0)en stor og go kjøkkenklut. Var lei de små fillene jeg kom med, så måtte jeg teste ut de populære strikka klutene...siden har vi brukt kun hjemmelaget...fysøren hvor go de er!!Hjerte smerte...måtte jo bare lage denne kluten. Den var så søt, meeen om den blir brukt så veldig mye til kjøkkenklut..hmm nei det vet jeg ikke. Mulig den bare kommer til å ligge som pynt....nei, det har jeg ikke plass til....vi får se.I går kveld kom endelig solen vi har ventet på. Og kornaksene står og strekker seg mot himmelen.
Så var det noen som etterlyste oppskriften på PAVALOVA...trykk på navnet så er dere på oppskriftsiden.

Så har jeg fått Awarder...til min STORE glede og overraskelse!!
To stykker har jeg fått
Jeg har fått de flere ganger, håper bare jeg har husket og takke dere alle sammen...det er min store skrekk at jeg glemmer noen. Men noen ganger går det litt fort hos meg.
SÅ TILGI MEG OM JEG HAR GLEMT OG TAKKE
!!

Denne fikk jeg fra
BENTEB

Og denne fra
TIMIAN OG PERSILLE OG

Og som den snille godhjerta personen jeg er så får
ALLE
Utmerkelsene fra meg!! er ikke jeg bra snill...hihihihihihi!!

I helgen skal vi hjelpe eldste datter med ett flyttelass, så i morgen blir det noen timer IKEA!!
Da skal jeg shoppe!! var forresten på Kid og handlet i går. Da ble det prikket duk og prikket fleecteppe til uteplassen vår. Ble jo bare så lekker. Sa ble det også en stor og go pute til og ha i solstolen....nedsatt fra 300 til 100...det var på Plantasjen.

NÅ skal jeg ut i solen. Her er det sol fra skfrihimmel og varmt. Kaffen venter på meg og jeg skal kooose meg.
I kveld er det servering av reker, loff, purreløk, sitron, majones og hvitvin i partyteltet. ALLE som vil er hjertelig velkommen.:0))

Håper alle får en fin sommerlig helg med masse kos og varme sommerfølelser.
TUDELU!!

Føler meg litt sånn for tiden...OHHH! QUEEN I MITT HJERTE FOR EVER!!!

tirsdag 24. juni 2008

Midtsommer , regn og kuling....

Heisann alle mine venner der ute i den store blogg verdenen.
Det går lenge mellom innleggene her...men det er masse som har skjedd og masse som skjer.

Midsommer kom å gikk i full kuling og regn...men tror dere vi satt inne og hyste...hihihi. Det gjorde vi ikke, vi satt og blåholdt på partyteltet med en hand hver og spiste og drakk med den andre. Det blåste sånn at vi i perioder ikke høre hva de andre sa..:-)) Men vi hadde det riktig koselig i telte, go mat og godt selskap gjør sitt.

Noen bilder fra i går har jeg ikke. Men bilder fra da solen skinte har jeg masse av. Jeg har forelsket meg i Lupiner. Plukket en svær bukket da jeg og Shila var på vår daglige kvelds runde. Her står de i vinduskarmen min. Slitt gammel vinduskarm......hihihihi..men stemmer helt i forhold til resten av huset.:-))


Se denne nydelige midtsommer buketten Julie kom hjem med!! Jeg elsker sommerblomster!!!


Nå på sommeren så spiser jeg mye tomater i alle fasonger og størrelser. Jeg er avhengig av tomater. De er også dekorative i en gammel glassskål fra Hammerfest.


Det er ikke bare tomater som er godt....men denne kaken...Pavalova......den kan vel ikke beskrives med ord...den MÅ prøves. Dette blir sommerfavoritten vår......Jeg må visst bake den snart igjen. Men for att rett skal være rett...så var det ikke jeg som lagde denne. Det var min mann...mens jeg var på jobb, fikset han denne fantastiske kaken. Han elsker kaker og liker å bake.....det syns jo jeg er supert!!!


Julie priser sommeren i ny jakke....50 kroner på Cubus..Juhuu...det kan en mamma like..:-) Den linselusa dere skimter bak Julie ...er Shila.......alltid der noe skjer...:-))


Så har jeg fått meg ny jobb.....ja Lene tenk jeg fikk den!!!....men oppstartene er 1 Juli. Problemet blir da at jeg får ikke fri fra den jobben jeg har......så fra 7 Juli til 15 Juli skal jeg jobbe 10 vakter. Og den oppvakte leser ser snart at det går jo ikke an....joda , jeg må gå to vakter på en dag...Det er ikke lov...men hvem bryr seg om det....nei her får man ordne opp selv.

Så jeg må se om jeg får lurt det til selv. Jeg kan ta ut avspasering på 12 timer, og leie inn 1 person på 1 vakt. Så kan jeg ringe sjefen min og si at jeg har fikset det og så får jeg håpe og be om at hun godtar det....
Så nå er jeg så heldig og inneha en stilling på hele 40 % vikariat til neste vår...:-))
Hadde jeg kunne så hadde jeg hoppet like høyt som stavhopperen i Mustrøparken av glede!!Og spilt like vakker musikk som FLYNDRA vår gjør

Jeg er rørt over alle fine kommentarer om plassen her jeg bor. Jeg syns jo selv jeg bor i ett fantastisk området...og det er jo en av grunnene til at vi har valgt og leie framfor og bo lengre unna og eie. Nehei så er vi ikke økonomisk...men vi har valgt trivsel framfor formue og økonomisk gevinst. Så får vi se hvor vi ender opp. Det viktigste for oss er at vi er lykkelige og friske. Og morgendagen vet ingen hva bringer, vi har blitt rammet av tragedier om og om igjen... hva hjelper det da og ha stort flott hus og en konto full av penger.
Nå holder jeg på å skrive meg ut av det jeg skulle skrive om...hahahahaha..er så typisk meg.

TUSEN TAKK ALLE BLOGG ENGLER RUNDT OMKRING!!
Det er jo for dere jeg blogger og da varmer det at så mange orker og ta seg tid til å skrive noen ord. Satser på en rundtur iløpet av kvelden.
BIG HUG!!!

onsdag 18. juni 2008

En vandring gjennom Mustrøparken

Jeg sliter med å få tatt gode bilder for tiden.....må visst innse at å ta gode bilder med en hund i ene handen og kameraet i det andre funker dårlig.
Men her er en liten rundtur i vakre Muustrøparken
Her står det eldste huset som finnes på Straumen, en stiftelse tok over det og flyttet det til idylliske Muustrøparken. Her blir det solgt kaffe og vafler ved enkelte anledninger. Ringstu heter dette huset. På bildet kan en statue av ett hodet skimtes, det er den siste statuen som er kommet opp av Nils AAs. Den skal visstnok være av hans mor.


Her er en liten del av Amfiet, på høyre side er det sitteplasser ved forestillinger ol. Nedenfor renner Granaelva


Om jeg snur meg helt rund fra det bildet ovenfor, så går stien forbi vakre små statuer av Nils Aas, dessverre ingen gode bilder av dem, her bugner det av Rododendron i alle farger. De blomstrer på litt forskjellige tider i Juni. Når mørket faller på så lyser små lykter opp stien.


Vel hjemme igjen så måtte jeg ta bildet av en av de nye Pelargoniene mine. Viss de ikke skulle blomstrer mer enn en gang så måtte jeg forevige den vakre blomsten...hihihi


Rett ovenfor huset vårt ligger også dette gamle stabburet . Det hører vel opprinnelig til huset vi bor i, men vi bruker det ikke. Men om jeg hadde eid det skulle jeg gjort som Aslaug Haga...pusset det opp og leid det ut...hihihihi. Men jeg skulle spurt om lov først...vel og merke..;-)


Siste gang jeg var i gartneriet, som ligger rett bak det røde buret, så jeg disse utrolige søte fuglehusene....Bare 30 kr!! ....ett ble jo med meg hjem. Her har jeg hengt opp noen lykter også. Men de fikk jeg heller ikke tatt noen gode bilder av.


Ja det var litt fra ute området rundt meg.

Igjen må jeg takke for utrolige koselige kommentarer. Blir så glad for hver eneste en jeg får!!!Syns dere er flinke jeg selv om det er sommer enkelte plasser rundt i landet.

Ønsker dere en sommerfin dag.


mandag 16. juni 2008

Fuksia

Jeg har en mor som er flink med planter, hagen hennes bugner av vakre roser og andre flotte blomster. Må dit en tur og få noen avleggere. Her har hun stammet opp en flott Fuksia som jeg har fått, den skal hun få ta vare på til vinteren, og når vi skal på sommerferie.
Den hvite kassen har JG laget for meg, flinke mannen ja.
Ellers er verandaen så som så. Preget av slitasje og en hund som liker og leke/sove/spise her..:-))


Vakre dråpeformet blomster.


Ellers har helgen gått med til og grave opp noen gjengrodde bed og fylt de med planter. De er så nyplantet at de får vente med å bli publisert til de har satt seg. Ett med fløyelsblomster og ett med fargesprakende Nelliker.


En nellik i ett fat.Da skal jeg opp til Garteriet og handle litt gjødning, så skal vi se om ikke blomstringen får litt fart på seg.

Ha en strålende flott dag.!!

fredag 13. juni 2008

Sky Watch Friday

I am late, but not too late i hope. Here we go.
Sky watch through a wine glass.

'
Beautiful sky... late evening last Saturday .To join Sky Watch go too
TOM
Have a lovely summer weekend :-)

Det er Freddan!

Joda ennå ei uke har gått....med regne , regne og atter regn.....og rundt 10 grader. Men jeg foretrekker regn fremfor tørke og branner som herjer på Sørlandet. Helgen ligger foreløpig uten noen planer, men det kan være en liten mulighet for go vær. Da bærer det avgårde til vår strand, med ei go bok, MP3 spiller og en sol stol. Skal nyte hver en stråle som kommer ned til oss.:-))

Jeg har fått en del nytt. Pakke fra Hemmelig interiør venn, så måtte jeg shoppe litt selv også...feriepengene har rullet inn må vite....og de kan ikke bli stående ubrukt hihihi.


Ett zink hjerte, en nydelig duk, en porselens blomst og en strikket vaske klut.
En krone for te lys ble med meg hjem.


En bukett med syriner fra da solen skinte og det var varmt
Den fuglen bodde på Øya vi var på forrige uke, han var tydelig fastboende og syntes det ble vel mye trafikk på øya hans...hihihi


Neste uke fortsetter med avslutninger og jobbing. Den 19 starter skoleferien og da håper jeg virkelig for min og Julie sin del at sommeren kommer for fullt. En hyttetur ligger er også planlagt...men når....tja vær og jobb bestemmer det.

søndag 8. juni 2008

Klassetur og herlige sommerdager

Nå er det jaggu meg på tide jeg oppdaterer her. Det har vårt fult kjør hele forrige uke og til i går. Har opplevd masse og med den varmen som har vert her de siste dagene, så har blogging blitt lagt til sides.
Først får jeg begynne med klasse turen vi har vært på. For en tur, for en plass og for ett vær!! At det skulle gå så bra med 26 10 åringer på tur hadde jeg ikke trodd. Men det var jo noe som skjedde hele tiden . Så det ble vel aldri tid og sette seg ned og savne mamma og pappa....:-)
Her er den flotte hytta vi var på.Innvendig var hytta som ett eventyr, på alle dørene var det malt en scene fra norske folkeeventyr.


Det var ideelle forhold for bading. Så ungene svømte og koste seg mens vi voksne var badevakter.Med det fantastiske været vi hadde så kunne det ikke bli en bedre ramme rundt turen.


Det var også opplegg fra vi kom til vi dro. Vertskapet, som er foreldrene til en av jentene i klassen, hadde lagt opp turen til den minste detalj( de sponset også turen..). Så på Torsdag kvelden var de ute i grupper og satte garn.


Tidlig Fredags morgen var de oppe og dro garna. Etter frokost og litt bading, ble vi foreldre delt inn i tre grupper . Vi skulle ha ansvar for hvert vår område,de fikk være med å renske fisken samt lære om hvordan det såg ut innvendig, så skulle de steke pinnebrød og fisk.....gjett om de smakte!! jeg la inni granskudd og einerbær....rene gourmet maten. Ungene var over seg av begeistring....de syntes det smakte både kylling og bedre enn laks..hihihi . De lærte også om livet på øya, litt om hvilken dyr som levde der og hvordan de skulle lage Seljefløyte.

Det ble sene natten før ungene sovnet. Men det hører også med...guttene måtte jo spionere på jentene og jentene måtte jo hyle da...hihihi Vi sprang utallige mange ganger opp og ba de om og være stille. Men det gikk to minutter så var det i gang igjen. Så kom de ned og sladret på hverandre osv...men til slutt sov alle sammen. Jeg sov faktisk også noen timer.


Men det var godt å komme hjem på fredags ettermiddag. Så klokken halv ti var denne damen i seng og i drømmeland.
Det er ganske utrolig at det finnes sånne folk som disse foreldrene, som åpner hytten sin og slipper inn 26 elever og 5 foreldre. Organiserer og planlegger alt.Dette er ikke første gang de har med seg klasser opp. Jeg skulle ha forgyllet dem i gull om det hadde gått an...:-) alt de har gjort for mine barn og andres barn og det på tross av all motgang de selv har opplevd ...nei jeg skal ikke starte.....hihihi ...da blir jeg aldri ferdig tror jeg. Men jeg bøyer meg i støvet...og tar av meg hatten. Takk for at dere finnes og deler godene med alle rundt dere.

Lørdag var det full fart igjen. En venninne jeg ikke hadde sett på to år, dukket plutselig opp. Vi tok turen på Straumens dag og koste oss i solen....gjett hvem som ble solbrent etter å ha sittet har en time..hihiEtterpå var det bare og komme seg ned til stranden.


Som dere ser så har det vært noen fantastiske dager.

Så har jeg fått mange utfordringer...har mistet litt tråden i hvor mange og fra hvem. Men en av de som har utfordret meg er blant annet
ANEMONE.
Det er vel flere men hun kom med utfordringen sist...enklest og huske på..:-))

1. Hva gjorde du for 10 år siden?
Da hadde jeg blitt mamma til jente nr 4. Hun hadde en lei hoste og det viste seg og være kikhoste. Og hun var så liten at hun ikke hadde fått vaksine, så hun ble veldig syk. Vi var så redde for henne.....så den sommeren var vi ut og inn av sykehuset. Først for hennes del, så for at jeg skulle få kvile. Hun ble ikke kvitt hosten før hun var 5-6 mnd. Da fikk hun hosten da hun var 8 uker......så da skjønner alle at det var en slitsom sommer.

2.Hva er 5 ting på gjøre-lista mi i dag?
Lage middag, spa opp noen bed som er fulle av ugress,støvsuge, henge opp en maskin med klær, ta inn sengklærne som er tørr...osv

3. Snacks jeg liker:
Engelsk lakris .....ellers er jeg egentlig ikke så veldig avhengig av godteri..:-)

4. Ting jeg gjerne vil gjøre dersom jeg var milliardær:
oioi...det er mye...men først og fremst kjøpt meg hus!!!
Ny bil og ny sofa, flatskjerm....bygd meg ei hytta ala den overfor her. Barna skulle fått hver sin slump, penger til hjerte forskning og kreft....tja det var det jeg kom på i farten.


5. Steder jeg har bodd:
Inderøy, mitt føde sted
Hammerfest, der min kjære holdt til
Inderøy, måtte jo hjem igjen...hihih

6.Disse vil jeg vite mer om:
ALLE som ikke har tatt den...vil jeg vite mer om....snedig ja...hihihihi

Da takker jeg for oppmerksomheten..nå har jeg ørtogførrti blogger jeg skal innom, det kommer til og ta resten av den her dagen.
Tudelu...
tirsdag 3. juni 2008

Trope varme og travle tider

Halloi!! jeg er her, men denne uka og og helgen som har gått...ja den henger jeg bare så vidt med i.
Dette bildet ble tatt for en time siden var jeg på denne strande med hund og barn.


Her skinner solen dagen lang. Vi koser oss ute i solen , og luften fylles med en herlig duft fra dette Syrin treet...de kvite er ikke kommet ut ennå. Dette er tatt fra soveromsvinduet vårt.


I morgen er det jobb igjen...avslutning på ettermiddagen og dame treff på kvelden.Torsdag reiser jeg og Julie på hyttetur med 26 elever og 7 voksne. Det blir nok med ei overnatting tror jeg.....rapport kommer .Håper dere alle koser dere i solen og lar husarbeid være husarbeid. Det går ingen plasser :-)) Sett dere ute og nyt dagene og livet.... plutselig kommer regnet og det blir innevær igjen.

Jeg beklager at jeg ikke får tid til å besøke alle dere søte damer rundt om kring. Har fått flere utfordringer og Awarder som ligger på vent. Jeg får rett og slett ikke tid til å ta de nå. Men kommer tid kommer råd...da skal jeg få fingeren ut...hihihihi

Da står frustrerte fruer for tur.....dobbel dose til og med.
Ha en solrik og varm uke. jeg kommer med rapport og muligens bilder iløpet av helgen.
mandag 2. juni 2008

HER ER LITT OM MEG

Jeg er altså Randi, er 44 år..runder 45 først på mai. Er kone, kjæreste(jada, med samme mann..hihih) mamma til 4 vakre døtre, ei på 12, tvilligner som er 22 og ei som blir 24. Bor midt i Norge og jobber som hjelpepleier i kommunen jeg bor i. Stortrives i jobben med mennesker som har en eller annen form for funksjonshemming.

Min mann og jeg har vært gift i 23 år til sommeren. Livene våre er blitt ekstra sameføyd med mange tragedier i lasten vår. Han har mistet 2 søsken og en svoger, en i en trafikkulykke en i kreft, en ved akutt hjerte stans.
Jeg har mistet en bror og en far, akutt og uventete dødsfall. Alt dette har formet oss og limt oss sammen.

Vi deler også mange interesser, data er en av tingene og ikke minst reiser til varmere strøk. Han er min reddende engel når pc har kræsjet og jeg går av limpinnen:-)

Ellers er jeg glad i å bli kjent med nye mennesker. No jeg har fått muligheten til her i blogglandia. Jeg vet at ...nesten...uansett hvor jeg skal i landet så har jeg bloggvenner jeg kan treffe. Jeg har fått hjelp og støtte av mange der ute i det langstrakte land.

Jeg startet bloggingen for 6-7 år siden...da gjennom HOBBYBODEN
der møtte jeg mange utrolige koselig hobbydamer. Vi har hatt flere treff og i dag er det årlige treff flere plasser i landet.
Jeg er ikke så aktiv der inne lengre, men gjennom facbook holder vi kontakten.

Jeg er glad i mennesker og syns det er utrolig fascinerende hvor godt mange av oss finner tonen i RL(virkeligheten). Mange har jeg blitt oppriktig glade i. Og vil for alltid ha ett plass i hjerte mitt.
Jeg har også fått uvurderlig hjelp til å utvikle meg som fotograf gjennom bloggverdene.

Gjennom bloggen får jeg vist litt av det jeg liker å holde på med. Gamle vakre møbler blir som nye med litt oppussing. Jeg blir aldri lei av å lete etter gamle skatter. I naturen finner jeg rekved og mye annet fint som jeg bruker til pynt osv.
Jeg går aldri lei av å lete etter nye motiver og feste på kamera brikken. Naturen utfordrer meg noen ganger...og det liker jeg.

Håper og ønsker at du som besøker bloggen min har hatt en fin opplevelse.
Kom gjerne med kommentarer, da kommer jeg på besøk til akkurat deg.
Ønsker deg og dine en fin dag
Husk at bak skyene er alltid himmelen blå.

Randi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails