søndag 8. juni 2008

Klassetur og herlige sommerdager

Nå er det jaggu meg på tide jeg oppdaterer her. Det har vårt fult kjør hele forrige uke og til i går. Har opplevd masse og med den varmen som har vert her de siste dagene, så har blogging blitt lagt til sides.
Først får jeg begynne med klasse turen vi har vært på. For en tur, for en plass og for ett vær!! At det skulle gå så bra med 26 10 åringer på tur hadde jeg ikke trodd. Men det var jo noe som skjedde hele tiden . Så det ble vel aldri tid og sette seg ned og savne mamma og pappa....:-)
Her er den flotte hytta vi var på.Innvendig var hytta som ett eventyr, på alle dørene var det malt en scene fra norske folkeeventyr.


Det var ideelle forhold for bading. Så ungene svømte og koste seg mens vi voksne var badevakter.Med det fantastiske været vi hadde så kunne det ikke bli en bedre ramme rundt turen.


Det var også opplegg fra vi kom til vi dro. Vertskapet, som er foreldrene til en av jentene i klassen, hadde lagt opp turen til den minste detalj( de sponset også turen..). Så på Torsdag kvelden var de ute i grupper og satte garn.


Tidlig Fredags morgen var de oppe og dro garna. Etter frokost og litt bading, ble vi foreldre delt inn i tre grupper . Vi skulle ha ansvar for hvert vår område,de fikk være med å renske fisken samt lære om hvordan det såg ut innvendig, så skulle de steke pinnebrød og fisk.....gjett om de smakte!! jeg la inni granskudd og einerbær....rene gourmet maten. Ungene var over seg av begeistring....de syntes det smakte både kylling og bedre enn laks..hihihi . De lærte også om livet på øya, litt om hvilken dyr som levde der og hvordan de skulle lage Seljefløyte.

Det ble sene natten før ungene sovnet. Men det hører også med...guttene måtte jo spionere på jentene og jentene måtte jo hyle da...hihihi Vi sprang utallige mange ganger opp og ba de om og være stille. Men det gikk to minutter så var det i gang igjen. Så kom de ned og sladret på hverandre osv...men til slutt sov alle sammen. Jeg sov faktisk også noen timer.


Men det var godt å komme hjem på fredags ettermiddag. Så klokken halv ti var denne damen i seng og i drømmeland.
Det er ganske utrolig at det finnes sånne folk som disse foreldrene, som åpner hytten sin og slipper inn 26 elever og 5 foreldre. Organiserer og planlegger alt.Dette er ikke første gang de har med seg klasser opp. Jeg skulle ha forgyllet dem i gull om det hadde gått an...:-) alt de har gjort for mine barn og andres barn og det på tross av all motgang de selv har opplevd ...nei jeg skal ikke starte.....hihihi ...da blir jeg aldri ferdig tror jeg. Men jeg bøyer meg i støvet...og tar av meg hatten. Takk for at dere finnes og deler godene med alle rundt dere.

Lørdag var det full fart igjen. En venninne jeg ikke hadde sett på to år, dukket plutselig opp. Vi tok turen på Straumens dag og koste oss i solen....gjett hvem som ble solbrent etter å ha sittet har en time..hihiEtterpå var det bare og komme seg ned til stranden.


Som dere ser så har det vært noen fantastiske dager.

Så har jeg fått mange utfordringer...har mistet litt tråden i hvor mange og fra hvem. Men en av de som har utfordret meg er blant annet
ANEMONE.
Det er vel flere men hun kom med utfordringen sist...enklest og huske på..:-))

1. Hva gjorde du for 10 år siden?
Da hadde jeg blitt mamma til jente nr 4. Hun hadde en lei hoste og det viste seg og være kikhoste. Og hun var så liten at hun ikke hadde fått vaksine, så hun ble veldig syk. Vi var så redde for henne.....så den sommeren var vi ut og inn av sykehuset. Først for hennes del, så for at jeg skulle få kvile. Hun ble ikke kvitt hosten før hun var 5-6 mnd. Da fikk hun hosten da hun var 8 uker......så da skjønner alle at det var en slitsom sommer.

2.Hva er 5 ting på gjøre-lista mi i dag?
Lage middag, spa opp noen bed som er fulle av ugress,støvsuge, henge opp en maskin med klær, ta inn sengklærne som er tørr...osv

3. Snacks jeg liker:
Engelsk lakris .....ellers er jeg egentlig ikke så veldig avhengig av godteri..:-)

4. Ting jeg gjerne vil gjøre dersom jeg var milliardær:
oioi...det er mye...men først og fremst kjøpt meg hus!!!
Ny bil og ny sofa, flatskjerm....bygd meg ei hytta ala den overfor her. Barna skulle fått hver sin slump, penger til hjerte forskning og kreft....tja det var det jeg kom på i farten.


5. Steder jeg har bodd:
Inderøy, mitt føde sted
Hammerfest, der min kjære holdt til
Inderøy, måtte jo hjem igjen...hihih

6.Disse vil jeg vite mer om:
ALLE som ikke har tatt den...vil jeg vite mer om....snedig ja...hihihihi

Da takker jeg for oppmerksomheten..nå har jeg ørtogførrti blogger jeg skal innom, det kommer til og ta resten av den her dagen.
Tudelu...
24 kommentarer:

Elisabeth (www.tostrup.net/blog) sa...

Virkelig godt med så fint vær! Ha en fin søndagskveld :)

jorunnslilleverden sa...

Her på mine kanter er det fortsatt sol, men det blåser veldig. Trial er kult! Også for jenter! (jeg kjører ikke selv altså!)
For en flott tur! Kan tenke meg det var mange fornøyde og slitne unger som kom hjem...
Ha en fortsatt fin søndag :0)

Nilla sa...

Så flott sted klassen var på da!!!!

Kjempehytte.

Ha en fortsatt fin dag:)

Gerd, p, sa...

Her var det mange fine bilde,kos med en sån hyttetur da,og værgudene var med også ,ja da er det topp.ha en fin fin søndagskveld

Anemone sa...

Spennende lesning Randi, og det virker da som at du har hatt det kjekt med skoleunger på tur. Har faktisk litt sansen for slike ting jeg, og koser meg stort i barns nervær. Flotte omgivelser, skal si der hadde det også da. Og for ikke å snakke om været !!!! Tenk om det hadde stri regna og vært kaldt..., hadde ikke gjort turen fult så vellykket og kreativ tenker jeg.

Takk for at du tok utfordringen da, spennende lesning om deg det gså. For min egen del begynner jeg nå å bli litt lei av disse utfordringene og utmerkelsene. Vært kort imellom dem den siste tiden.

I dag har vært en litt lettere dag værmessig, i går sleit jeg virkelig med varmen. Ikke ofte en sier det her på våre trakter, men men... snart syter vi vel igjen over regnet og kulda.

Klem fra en venn

MiaMaria sa...

Hej Randi!

Fantastiska bilder som alltid!

Men vilket äventyr ni varit med om. Ni har ju haft det så himla mysigt med bad och annat gott!

Här blir det nog också regn i veckan men det behövs för gräset är inte så grönt längre.....

Men vi får passa på att njuta så länge det går!

MiaMaria

Marie sa...

Herlege bilde frå klasseturen! Tenk å vere så heldig med veret! Er sikker på at både små og store vil leve lenge på minne frå denne turen.

God veke til deg :) (((klem)))

Lene sa...

Bø!!! Heheheeeee.... Her er jeg. Men jommen meg leeenge siden sist. Dagene har gått i et kjør - men du og duuuu så mye vi har fått gjort. Deeeilig!!

Og i helgen har vi bare kosa oss. Gjester og grillings til langt på natt. Båttur alene, bare John og meg på lørdagene - og ut i dag igjen, sammen med lille gullegull og foreldrene. Superdupert sier nå jeg.

Skjønner at dere også har hatt det superdupert. Og jeg skulle vel mer enn gjerne hatt litt av den ørreten. Haha, Randi, du måtte nok ha stoppet meg og, ja. Fisk og sjømat har vært livretten siden jeg var bittelita.

Du, vi skravla om deg i dag, Randi :) Fuderte på om Inderøy er lang omvei for oss på veien nordover i sommer. Hehe, vi trenger jo noen steder å innom for en dusj ;)) Har plotta inn Pernille i Mo i Rana - men kanskje vi trenger en dusj før det og ;))

Fortsett å kose deg masse, Randi :) Skulle liksom blogge litt i kveld, men så ble plutselig himmelen heeelt magisk her, så vi har vært ute i morgenkåpene og knipset bilder, hehehehe... Synes du ser oss, vel ;))

Vet neimen ikke om det blir noen flere kommentarer i kveld heller, men jeg får snike meg innom litt oftere i tiden fremover. Vi kan ikke fortsette sånn som vi har gjort - styra ute til sene nattetimer. Trengte bare å se litt resultater :)

Nattinatt Randimor :)

Gooood klem fra meg :)

Og bare vit, du og dine er stadig i tankene, selv om verken John eller jeg er like flinke til å titte innom for tiden :)

Karna sa...

For et fantastisk sted, ikke rart dere koste dere....

Herlig med sommer, spesielt når det nå bare er en mnd til ferie...juhuuu!

Ida sa...

DET må ha vært turen over alle turer! :)
Herlige sommerdager og flotte bilder som bekrefter det.
Fine opplevelser og minner for store og små.
Kjekt å lese mer om deg her Randi.
Ønsker deg en toppers mandag og ei like fin uke.
Klem.

ArneA sa...

Et herlig sted ifølge bildene.
Og med slikt vær kan det vel bare være myggen som burde vært et annet sted.

Kathrine sa...

Mmmm...Det lukter ørret helt hit. Herlig!!

:-D

Nilla sa...

Stranda er Storvika på Stjørdal. Den er absolutt verdt et besøk:)

Elzie sa...

Vilket härligt ställe. Det såg ut som ni hade en härlig tur.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie

Inger-55 sa...

For en herlig tur og for ett herlig vær! Kan tenke meg at både barn og voksne hadde det flott. dette er minne å ta med seg på veien.
Ønsker deg en flott uke. Og vi håper på mere fint vær. Men det er sikkert godt med en skikkelig rotbløyte også!

LISBETH---<-@ sa...

Både ser og høres ut som dere har hatt en flott tur. Så gøy når et slikt arrangement blir vellykket, mye arbeid i forkant.
Sommerklem

♥ H@rmoni ♥ sa...

Tusen takk for koselig kommentar!
Så utrolig flott hytte som ligger idyllisk til ved sjøen! Må ha vært en topp tur for både 10-åringene og de voksne! Så flott at de som har mulighet til det, inviterer med seg folk og ligger forholdene godt til rette.
Fin uke! :O)

Anki sa...

Så herlig dere har hatt det da. Den hytten så fantastisk ut :-)
Vi har også kost oss i finværet, men jeg må innrømmer det er godt med noen grådager nå, både for hus og hage!

Ha en fin uke!

klem fra meg

Huset i skogen sa...

For noen herlige foreldre som åpner dørene for så mange barn! Ser ut til at dere hadde en kjempeflott og en minneverdig tur, bildene viser iallefall det:)

GundaM sa...

Du bor faktisk på et av de vakreste steder jeg har vært på randi!
Takk for titten. Min 12 åring er på leirskole nå...Har med regntøy og støvler ja og han som hadde gledet seg til bading. Vel, får tro det blir litt besre.

Kan du ikke legge til et bilde i profilen din, siden det er flere med samme navn? Skjønner jo det er du likevel når en begynner lese kommentaren da men...

Ps. De hadde noen flotte møbler på Mule og kara der. Om du er der inne be de lage sin egen blogg;)

Hespe sa...

Wow, det var litt av en hytte og litt av et sted!! Så virkelig ut som dere har hatt det helt fantastisk, og akkurat det er ikke vanskelig å forstå... :o)

Ha en fortsatt flott uke!

Klemmer:o)

hannemor sa...

hei og takker og bukker for titt innom meg. (:

Så koooselige bilder fra klassetur!!! Gikk nesten i barndommen her jeg satt, med minner om hytteturer, speiderturer, fisk på grill og bading!! Takk for gode gjemte men ikke glemte minner!! ((o:

Ha en god kveld!

Garden Angel sa...

Oj oj....skjønner at dere har hatt det fint ja!!!
Flotte sommerbilder!
Nattaklem fra meg(",)

Den gode feen sa...

Hjelpe meg for nokre snille foreldre som åpnar hytta si for heile klassen! Kjempeinspirerande og motiverande for andre foreldre også det då! Tusen takk for bildetips, skal prøve å få det til eg også :)
rart at mailen kom i retur. Brukte du adressa: linda.saebo@lyse.net?

ha ein finfin onsdag, klem frå Linda

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails