torsdag 9. oktober 2008

Hvorfor og til hvem kommenterer vi?

Jada jeg klarer ikke å holde fred :-)... når jeg leser om hvor mye det betyr for noen å få en kommentar ( jaja så var det litt ironisk det da Alex..:-)fra de som er "ufrivlillig poppulær". Har dere tenkt på at det er jo de som besøker som gjør en blogg poppulær. Er det fordi dere er veninner dere kommenterer til hverandre...eller søsken, naboer eller ?

Jeg er innom noen svenske og norske bloggere...og der er det faktisk noen som har fra 50-100 kommentare uansett hva de blogger om...de kan sikkert bare skrive en setning så ..poff...70 kommentarer.Og jeg har ennå ikke opplevd at de ikke har kommet innom meg en tur...om ikke samme dagen, men de dukker opp før eller siden...( de har sikkert ikke annet å gjøre, mener noen da)

smaa6a

Jeg syns det er vanlig høffelighet jeg og legge igjen en hilsen tilbake....jada jeg  har ett liv utenom(nesten) men jeg har tid viss jeg vil og jeg vil. ....

ru2rdh

HOBBYBODEN er det laget mange tråder om dette...og noen ber så pent , kan dere ikke være så snill og legge igjen en kommentar hos meg...det er så koselig og lese. Og det er jo det det er, vi liker alle og få respons en eller annen gang. Og da tar de seg en rundtur og legger igjen spor...

kbr5[1]-1

Jeg elsker og få respons og kommentarer. Og for meg blir det merkelig om jeg kommenterer 10 ganger i en blogg uten å få respons. Da legger jeg den bloggen bort og bruker ikke tid til å kommentere der, selv om det er en blogg jeg liker. Okei så liker ikke den danske, svenske eller norske bloggeren min blogg. Men jeg kommenterer på mange blogger som ikke er min favoritt...er det fordi jeg er SNILL og veldig høffelig av meg!? For ærlig talt skjønner jeg ikke den med at "jeg har ikke tid til å besøke alle"..neivel....men en eller annen gang har man jo tid...sånn foreksempel iløpet av en uke eller 3...

Er dette ett hierarki??

Er det noen som har mening om dette...hahahaha( for ett spørsmål) Så vær fri til å kommentere.;-)

hug

Sånn kan det gå når i smertene i ryggen holder på å gjøre meg gal og jeg ikke vil ta smertestillende....

25 kommentarer:

Min verden sa...

Siden du ikke hadde fått noen kommentarer kommer det en fra meg ;) Neida! Jeg er på bloggen i perioder. Når jeg ikke har mye tid bruker jeg lite tid og da får jeg lagt inn færre kommentarer. Jeg synes oppriktig synd på de som har 100 kommentarer. Det er helt umulig å følge opp! Jeg hadde en trekning og da var det en haug. Det ble nesten for mye for meg *LOL* Jeg brukte mange timer på å oppdatere meg - så ga jeg opp. Det er litt dumt, men sånn er jeg. Jeg synes det er kjempefint med kommentarer, men jeg respekterer de som får "hauger og lass" at de ikke rekker innom alle. De prioriterer ellers blir ikke deres blogging noe gøy :) Ha en fin kveld. Jeg skal på strikkeskole. Hanne

Renate sa...

Hhe.. Morsomt innlegg :D Og jeg skjønner hva du mener :) jeg for min del sliter ikke med mange kommentarer, så jeg får ikke muligheten til å avvise noen :P Men det hender jeg glemmer å svare på ting, mens jeg andre ganger er flink. Men veldig aktiv er jeg ikke. Skulle likt å fått med meg hva som trigget ditt innlegg da :) hehe... Men noen vil jo aldri bli fornøyd tror jeg. Og heller ikke alle klarer å holde en normal "norme" som oss gamle travere :p

Dårlig rygg sier du? Stakkar. Jeg har ei i klassen som er plaget med ryggen. Hun lå strak ut i to uker stakkars. Ser ikke bra ut i det hele tatt. Håper det bedrer seg for deg. Om ikke annet kan det være lurt å kose seg med ett glass vin :)

Jorunn sa...

Hmmm, jeg har egentlig bestemt meg for ikke å delta i denne debatten jeg. Jeg blogger fordi jeg har lyst og når jeg har lyst, og ikke minst når jeg har tid. Jeg koser meg masse innpå mange blogger, men er ikke så veldig flink til å legge igjen spor hos alle bestandig. Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer på min blogg og prøver å besøke de som er innom hos meg. Jeg har noen bloggere som jeg har kjent lengre enn andre, og legger vel oftere igjen en kommentar der. Om noen er inne hos meg og kikker, men ikke legger igjen spor, så synes jeg det er helt greit. Selv om jeg selvsagt synes det er kjekt å få kommentarer.
Synes blogging skal være koselig, og ikke noen tvang. Hverken når det gjelder kamp om flest kommentarer, besøkende eller flest innlegg. Noen er mer produktive enn andre, skriver lengre innlegg, er mer kreative osv, og disse er naturligvis populære da de inspirerer og underholder! Derfor mer besøk og kommentarer! Og det er helt greit! Kan ikke kalle det hierarki for det synes jeg, og alle kan jo ikke være like. Det gjelder å finne sin vei, sin måte å blogge på. Så lenge man er fornøyd selv og kan stå for det man blogger, så må vel det være det beste. Vi streber nok i dagliglivet (hvertfall mange), så i blogglandia må vi legge vekt på å kose oss og være oss selv!

Kjekt å se at du har fått gaven din Randi! Verdt å vente på den!!

Klemmer fra Jorunn
ps; tror dette er den lengste kommentaren jeg har skrevet noensinne :)

Elisabeth sa...

Som det står over her: Legger man igjen en kommentar kommer jeg på besøk. Jeg prøver å besøke alle som kommenterer hos meg, sånn sett er det greit at man ikke får 100 ;) Bloggere jeg "kjenner" godt kommenterer jeg hos ofte, og du er nok en av dem......

Fjordheim sa...

Tja, hvem kommenterer en hos. Tror jeg kommenterer litt i hytt og vær. Prøver å legge igjen en kommentar visst noen nye kommenterer hos meg. Vet ikke om jeg klarer det altid. Er nok flinkest til å kommentere nye innlegg på min egen bloggliste.
Husker som helt fersk blogger at det var litt kjeldelig å ikke få kommentarer tilbake hos de en la inn kommentar hos.
Men jeg er nok også glad for at jeg ikke har hundre kommentarer. Hadde ikke orket å lage nye innlegg så ofte da visst en skulle kommentere tilbakt til alle de.

Har selv slitt med ryggen i perioder så jeg vet litt om hva du går igjennom nå. Håper du slipper å vente så lenge før du kommer til fysioterapaut. Slitsomt å gå slik lenge. Ønsker deg god bedring
Godt du kan blogge da.
Ha en god kveld :)

Torilpia sa...

Hei!

Når det gjelder kommentarer - bruker jeg å legge igjen kommentarer på de "faste" bloggene jeg besøker - og som besøker meg.
Men har de innlegg som på en måte ikke angår meg - f.eks. takker for en award eller gave .. hender det at jeg står over.

Ellers forsøker jeg alltid å legge igjen kommentarer på de bloggene jeg besøker utenom de faste også. Jeg liker selv å få kommentarer - dermed gir jeg også kommentarer. Man kan ikke forvente å få noe man ikke er villig til å gi selv heller. Unntakene er de gangene jeg faktisk ikke klarer å finne noe som helst positivt å skrive - da lar jeg heller være. Neste gang kan jeg kanskje like innlegget veldig godt - og da sier/skriver jeg det. For meg er det viktig å være ærlig, men ikke for enhver pris. Vanlig folkeskikk gjelder forhåpentligvis her inne også.

Liker forresten godt innlegg med litt utfording til de små grå, slik som dette. Man trenger å involvere seg litt - noen ganger.

Jeg besøker mange blogger i perioder. Om disse besøker meg vet jeg ikke noe om - de legger i alle fall ikke igjen noen kommentar.
Jeg har visst mine faste lesere og har kommentarer fra 0-23 (som er min maks ..) - og telleren min sier at jeg sakte men sikkert kryper oppover .. med en 30-50 treff pr dag.

Jeg skjønner at det kan bli litt pes om å få flest mulig lesere - og helst de "rette" leserne. Men jeg vil heller ha noen få som faktisk leser det jeg skriver - enn mange som bare kjapt scroller i gjennom innleggene og ikke gidder å kommentere.

Jeg har to blogger for å skille litt mellom de ulike typene innlegg og er godt fornøyd med det. Til tross for at den som er litt "dypere" ikke har mer enn 10-30 treff pr dag. Ikke alle som leser liker det jeg skriver - men jeg liker heller ikke alt jeg leser. Så da er jo egentlig saken grei :o)

Ha en fortsatt fin dag - god bedring til ryggen - klem fra meg!!

mimouna sa...

Oj, her fikk du lange svar! Tydeligvis et tema som engasjerer!

Jeg pleier også å stikke innom bloggene til dem som legger igjen hilsener hos meg. Har jeg skrevet flere kommentarer hos noen uten å få "gjenvisitt" gidder jeg vanligvis ikke mer. Men det er jo litt forskjell om man får 3 eller 100 kommentarer da, forstår at enkelte ikke rekker å svare alle.

Trine sa...

Jeg har ikke egen blogg, men er ivrig leser av mange. Kommentarer fra min side blir det ikke så mange av. Hvorfor vet jeg ikke helt, men kanskje fordi jeg er en "fremmed" i Blogglandia? En "titter"? Noe som selvsagt ikke burde være til hinder for å kommentere, men det er vel enklere å kommentere noe når man "kjenner" den man kommenterer hos innbiller jeg meg.

Men i kveld fikk jeg lyst til å kommentere noe, og det er at jeg synes de perlekransene du har laget var utrolig fine!! Fikk litt inspirasjon der ja. :)

Det er første gangen jeg er innom bloggen din, men kommer nok til å titte innom flere ganger.

Ha en fin kveld!

Kerstin sa...

Hei Randi=)
Jeg er enig med Jorunn som har kommentert lenger oppe. Hadde egentlig ikke tenkt å være med i denne debatten jeg heller.O=)
Jeg blogger forde jeg har lyst, og setter selvfølgelig utrolig mye pris på de som legger igjen en hilsen. Det varmer veldig mye. Det er så mange flotte og hyggelige damer i bloggverden . Og jeg ønsker å holde fokuset mitt der. Jeg har som mål og prøve å kikke innom de jeg har på blogglisten min, og de som legger igjen en hil¨sen hos meg. Det er selvfølgelig travlere i noen perioder slik at dt blir ferre besøk fra meg , iallefall at jeg legger igjen en hilsen.
jeg koser meg inne hos deg Randi, du har en kosleig blogg og legger alltid igjen hyggelige hilsen som jeg setter veldig pris på. Ha en herlig kveld0)
Klem Kerstin

liven sa...

Da vil jeg bare si meg helt enig med deg:o)
Dermed sier jeg ikke mer for jeg vil at blogglandia skal være et kjekt sted å besøke:o)

Ha en fin kveld Randi og håper du snart blir bedre!!

Hespe sa...

Hei på deg Randi!
Ja, her har du engasjert folk...

Hvem jeg skriver kommentarer til?? Jeg har jo selvsagt noen "nære" som jeg legger igjen meldinger hos ofte, i perioder kanskje ikke på hvert innlegg, men forsøker så godt jeg kan.. Deriblant er jo du..;o) Av og til føler jeg bloggrollen "lurer" meg litt, for plustselig kommer jeg inn til en av dere, og det er mange innlegg jeg ikke har fått med meg... :-( Prøver iallfall å oppdatere meg hver kveld!! Ellers så suser jeg litt rundt hos ulike nye blogger, og legger igjen en melding der jeg finner noe jeg har lyst til å kommentere. Blir jo kanskje litt forundret når jeg ikke får gjenvisitt, for det er jo alltid hyggelig når nye stikker innom...! Selv forsøker jeg virkelig å ALLTID sende en melding tilbake til nye som stikker innom, synes det er en koselig gest... De som skriver til meg og sier de har lagt meg til i linkelista si, linker jeg tilbake - er jo gøy å følge de som viser at de setter pris på det jeg blogger om..

Blogglandia er et fint sted å være,og jeg har fått mange bloggvenner som beriker herdagen min. På samme måte som et interiørmagasin inspirerer og gleder meg, finner jeg sååå utrolig mye inspirasjon hos dere, og stoooorkoser meg når jeg er på besøk hos dere. OG vi koser jo oss alle med kommentarer på innleggene - skulle jo bare mangle!!

Ha en superfin kveld Randi!!

Mange klemmer far Hildegunn

gud75 sa...

oj så artig at du har laget ett innlegg om dette :)
jeg har bestemt at jeg skal være flinkere å legge igjenn en komentar i de bloggene jeg besøker..
og alle som besøker min blogg med komentar får svar og besøk tilbake :)
er jo så koselig å se hva andre blogger om :)
du får ha en fortsatt fin uke

Ramme alvor sa...

Tror vi snakker litt psykologi her. For mange er det digitale rom på mange måter som det fysiske rom. Går man bort til noen og sier ; "Hei! Kjempefin kjole du har på deg!" så regner man med et svar. Slik føler man seg avvist om man ikke får noe gjensvar.

Jeg klarer ikke tro så ille om folk at de ikke legger kommentarer tilbake grunnet alene at de ikke liker bloggen til den kommenterende bloggeren. Jeg har mange venner som ikke har samme smak som meg. De svarer når jeg snakker til dem. Til og med de som ikke er mine venner, svarer når jeg snakker til dem :)

Her på "internetten" er det nok litt anderledes. Man er ikke "fysisk" tilstede. Mange bruker ikke mer tid på nettet enn det tar å legg inn sitt eget innlegg, surfe på favorittblogger og kommentere litt sporasisk. Har man da 30 kommentarer å "svare tilbake på", da trenger man god tid.

Så min konklusjon er, det er ikke galt å føle seg avvist om folk ikke kommenterer tilbake, men det er likevel ingen god grunn til det. Og det viktigste av alt, å kaste bort verdifull tid på å kjenne på slike følelser er også ikke særlig smart :)

Som jeg sier til mine barn. Om noen ikke vil leke med deg, finn deg noen andre som vil.

Kjekt at dere våger å ta opp slike emner. De engasjerer.

Britt

Hespe sa...

Og duuuu - god bedring!!

Klem igjen.. :o)

Mita`s hjørne sa...

Heisann igjen...
Er enig med du...

Håper den ryggen din snart blir bra...

Ha en super kveld... du har tydelig engasjert mange her...å det er jo bra det...

fru Pink sa...

Hei!
Åå, så enig jeg er i kommentaren til Ramme alvor over her! Veldig, veldig bra og innsiktsfullt synes jeg.
For meg er blogging KUN lystbetont!(Ihvertfall på Flittiglisene, Nib`en er jo litt mer "jobb") Ofte har jeg ikke tid til å lage egne innlegg, og da har jeg heller ikke tid til å kommentere hos alle jeg ønsker å besøke. Men så vil jeg jo gjerne kikke innom hos favorittene så ofte som mulig da, og det hadde jo vært for ille hvis jeg skulle føle på at jeg må utsette bloggrunden fordi det er uhøflig å ikke kommentere hver gang..
Jeg kommenterer når jeg har tid og mulighet, når noe fenger, eller hos noen jeg kanskje har møtt eller kjenner! Jeg orker ikke å ha dårlig samvittighet for noe her inne også, i tillegg til alt annet vi mammaer/jenter gjerne har dårlig samvittighet for også..;-)

Fint du tar det opp, tydelig at her er det forskjellige meninger ute og går:)

prinsessa sa...

Jeg er bare innom for å ønske deg en fin fin kveld. Klem fra Elin:O)

Marie sa...

Eg synest det er vanleg høflighet å besøke og legge igjen kommentarar hos dei som gjer det same hos meg.
Har hatt det veldig travelt idet siste, men som du seier har ein alltid litt tid innimellom.

God natt og god fredag til deg :)

Anniche ♥ sa...

Hei Randi

Nå sier jeg som mange andre her, hadde ikke tenkt å kommentere dette jeg heller . Men siden jeg var innom deg nå - og det var altfor lenge siden , fikk jeg litt dårlig smavitighet ! Jeg burde faktisk være mye flinkere å kommentere -men i perioder så rekker jeg bare ikke . Med nettbutikk & butikk , to små barn osv ...ja, da er det bare ikke mulig i PERIODER ! Dette fører faktisk til at jeg i perioder får så dårlig samvitighet ovenfor medbloggere at jeg tenker at det er bedre at jeg IKKE blogger de gangene jeg ikke rekker å svare heller ...For jeg vil jo så gjerne hilse på de som er innom meg også !

Vel , vel uansett Randi , så like jeg bloggen din svært godt :)

Føler virkelig med deg - fra jeg åpnet butikken og frem til juni i år hadde jeg prolaps i ryggen å kunne ikke gå i perioder . Ta deg en tablett du , det er jo ikke godt å pine seg selv heller ...

GOOOOOOOD BEDRING!!! Stor klem fra meg !!

A-mora sa...

Jeg besøker blogger jeg har fått kommentarer fra. Synes det er trivelig. Jeg er enig med deg. jeg gidder ikke og legge igjen 10 kommentarer på en blogg og aldri få svar. Jeg legger ikke igjen spor på alle blogger jeg er inne på jeg heller. For da har jeg ikke vunnet over alle bloggene.hihi. Har aldri lagt igjen en negativ kommentar. Er det noe jeg ikke liker så finner jeg en annen blogg. God bedring med ryggen.

Sol sa...

Jeg er ingen debattant, hadde bare lyst til å legge igjen en hilsen til deg randi. Ønsker deg virkelig god bedring Randi. Klem.

Veronica sa...

Jeg sier som få andre her: dette fikk JEG lyst til å kommentere :D Debatt engasjerer meg ;)

Nå har jeg jo ingen blogg, men jeg kjenner igjen situasjonen likevel...og det er vel mye av kommentarene som er motoren her? Pådriveren liksom. Får man sjeldent kommentarer kan man vel kjapt miste interessen. Det er vel ikke moro å skrive innlegg etter innlegg uten å få særlig respons?
ELLER-skrive kommentarer hos andre flere ganger-uten særlig respons..?

Så kan jeg jo godt forstå hvis de som får 100 kommentarer ikke gidder å svare alle-men hvis man er innom samme bloggen flere ganger, legger igjen en hyggelig hilsen flere ganger-uten å få respons tilbake, så er det klart man ikke gidder å prøve lengre, man kan fort føle seg oversett da...

Og så er det vel klart at blogginga skal være hyggelig og koselig....ingen konkurranse bloggerne imellom. Men jeg regner med at vanlig folkeskikk gjelder også her? Min teori er at de som får 50-100 kommentarer har sine faste bloggere de svarer(uten at jeg VET det)-men tar det så lang tid å svare de andre-sånn innimellom iallefall..?!

Tja, det var alt :) Fikk bare så lyst til å ytre noen meninger, hehe. God bedring med ryggen da. Må følge med i bloggen din, så jeg får sett litt bilder av det som skjer hjemme vett, hehe :)
Kleeem fra Veronica

Lene sa...

Hihiiii.. Er det rart jeg elsker deg???? Men jeg skulle altså absolutt ikke kommentert her nå, jeg. Du skjønner - jeg ligger sååå på etterskudd med bloggingen, og så haater jeg å gjøre forskjell på folk. Kan liksom ikke kommentere hos deg, når jeg ikke har tid til andres... Men så er det det at det hender jeg havner innom bloggen din uten å blogge selv - når John er innom deg :)

Og, joda... Det er helt sant - det handler også om prioriteringer, og jeg merker at bloggen min nedprioriteres veldig. Kanskje også nettopp fordi jeg ikke liker å stikke innom noen uten å kommentere. Ren skjær høflighet, spør du meg.

Babbelig, babbeli... Raaaandi, jeg skal ikke si noe mer. Hodet mitt er rett og slett bomull i kveld, absolutt ikke greit å skulle uttrykke seg, nei.

Men såååååå glad for at ryggen kjennes bedre!!! Og som sagt - det finnes håp så det ljomer etter. Bare føles ikke sånn mens det står på som værst.

Duuuu - i morgen tar vi oss en sykkeltur, og møtes på midten for piknik!!! Yes, for en glimrende ide :)

Gooooood klem.

Anita sa...

Har du vondt u ryggen?? Stakkars deg!! Du får ta deg ett glass rødvin til smertene;o) Vi koser oss litt her nå, uten smerter! Fortsatt god helg og god bedring!

naturglede sa...

Hei du! Her kommer i hvertfall en kommentar fra meg. Jeg er nok ikke flink nok til å legge igjen spor her, men jeg liker bloggen din!!! Jeg har to andre blogger å betjene, så blir det noen ganger for mye. Jeg er på VGB, og der er det enklere med at man svarer på sin egen blogg, så får de som har vært hos meg titte innom meg igjen og se hva jeg svarer. Sikkert bare en vanesak.Men man får mer oversikt liksom, for da har jeg selv kontroll over mitt kommentarfelt. Ønsker deg mange kommentarer og en fin dag:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails