mandag 8. desember 2008

Stresser ned og koser oss...

Jeg blir rolig og avslappet av stresset før jul (ikke alltid nei). Men når noen forteller om alt de har bakt og alt de har vasket, så blir jeg nesten omvendt....jeg har ikke vasket, jeg har ikke bakt,....noen gaver er kjøpt inn,men det er mange igjen.

Husker da jeg jobbet på sykehjemmet her ett år...alle skulle fortelle hvor og hva de hadde vasket og alle sortene de hadde bakt. Det var om og overgå hverandre....jaha,..jeg orket ikke det stresset. Og det slo liksom aldri feil...de som stresset ble også syke. Nei mye bedre å kose seg, julen kommer og går. Det er hverdagene som teller... ja visst er det godt at alt er rent til jul...men ikke på død og liv.

Her er utsikten fra mitt kjøkkenvindu, alle husene på gartneriet lyser opp omerådet rundt oss og det er så vakkert!! Snøen ligger over små busker og trær...det er julestemning.

DSC_0020

Julie har fått en adventskalender med noen dager der vi skal gjøre ting samens. I dag skal vi lage og skrive kort, Onsdag skal vi gå måneskinnstur(fullmåne og klartvær).

DSC_0026

En nisse jeg laget for flere år siden, har fått komme frem.

DSC_0021

Jeg elsker engler, de er de første som får komme frem.

DSC_0033 DSC_0039

 

DSC_0045

 

Da skal jeg og Julie kose oss med julekort laging.

Ha en koselig og fin adventstid.

 

19 kommentarer:

liven sa...

Åh dette var et deilig innlegg!!
Har ingenting i boks jeg.......men snart et ferdig kjøkken!!
Kjenner at jeg snart blir stresset....av at jeg ikke stresser:o)
Hvis du skjønner hva jeg mener :o)
julen kommer....alltid noe som kan kjøpes ferdig! skal bake litt har jeg tenkt altså :o)
Julegavene har jeg mange igjen av....er fæl til å kjøpe ting til meg selv i stedet:o) Hihi....
Men har planer for de fleste gavene så da går det bra:o)

Høres ut som dere koser dere i adventstiden.....stikker innom igjen her til deg jeg når jeg kjenner stresset begynner å bygge seg opp :o)

Ha en fin kveld og ny uke:O)

Hulda sa...

Man kommer ikke langt med å stresse, det har du helt rett i. Så fine engler, ser at jeg har en som er lik din. :) Kos dere med julekortene.

rod i hob sa...

Så herlig innlegg :-)
Eg va omtrent ferdig med julagavane 1. desember. Kjempekjedelig!! Ingen god grunn for å reise vekk å gå i butikka!!??

Kakene blei eg og relativt tidlig ferdig me. Va ett besøk hos mamma -så hadde eg seks sorta i boks. Lettvindt og veldig lite stress. Men heilt greit :-)

Nyte førjulstiå i lag me deg uansett :-)

mimouna sa...

Liker innstillingen din. Hverdagene er jo de vi har flest av, og stress er ikke verken kjekt eller sunt. Synes det var en super ide med aktiviteter i kalenderen, koselig for dere begge tenker jeg.

Ha en fin uke!

Fjordheim sa...

Å så koselig da. Kjempeviktig å kose seg sammen med ungene i førjulstiden. Ikke noe særlig visst det de husker er mor som stresset rundt å vasket. Nei jeg vasker ikke alt til jul nei. Besre å ta det til våren når en kan kaste ut tepperog div annet til lufting.
Ha ei nyedelig førjulstid :)

Inger-55 sa...

Jeg er såååååå enig med deg!Stress er en uting. her er gavene ferdige og ikke en kake i boks.... Men jeg kjenner en flink fyr som er utrolig grei og gjør jobben for meg. Han heter Go`man! Men det blir vel ett par myke kaker fra mitt kjøkken etterhvert!

Ønsker deg en fin uke!

Ida sa...

Det var en virkelig fin adventskalender du har laget til Julie. :)
Veldig koselig.
Det er slike øyblikk som blir til gode minner senere og som man kan ta frem igjen og igjen.
Evigvarende.
Her blir det ikke mye stress frem mot jul.... ;)
Hvorfor kan du lese mer om hos meg.
Kos dere med alle aktivitetene og kreativiteten. :)

Nissen din er skikkelig sjarmerende forresten. :)

Ida sa...

Èn ting til forresten.
Jeg vil gjerne gi den utmerkelsen "You are unique" som jeg har laget.
Vær så god! :)))

Som Mine Dager Er, sa...

Man skal ikke stresse til jul, men hos enkelte har det gått sport i nettopp det! Og det vil jeg ikke være med på. Mine juleforberedelser skal værelystbetont og koselige. Bra vi er enige der. Jeg har ikke vasket noe enda jeg, men kjenner jeg meg selv rett gjør jeg en skikkelig skippertakinnsats de siste dagene før jul.

Det deilige med unger er at de har forventninger og alltid gleder seg til fellesaktiviteter med de voksne nå før jul. Og det er så koselig. Håper kortene du og Julie har laget innfridde forventningene både til kosen og sluttresultatet.

Er tilbake på jobb igjen etter en ukes fravær. Mye å ta igjen og det var ekstremt travel i dag. Sukk. Blir så lei ...

Håper formen er bra og ryggen holder. Du må ta ting i ditt tempo, og kos deg.

Klem fra Marit

Marie sa...

Du har iallefall pynta litt ser eg :)

Heilt einig med deg det treng ikkje vere vaska over alt. Har ikkje baka ennå eg heller, men skal bake litt ein av dei næraste dagane. Julegåvene er eg alltid tidleg ferdig med, eg stressar om det blir i siste liten. Noko har eg kjøpt på internett, det er ikkje kome i hus ennå, men det er sikkert like om hjørne. Her hos oss gjev me gåver berre i kjernefamilie + besteforeldre. Det har me blitt einige med våre søsken om. Veldig greit.

Eg trur kanskje ikkje at det er omågjere å overgå kvarandre eg faktisk, når ein fortel om antal kakesorter og rom ein har vaska. Det er vel heller det at ein snakkar om det ein er opptatt av om dagane.

Eg gjorde meir då eg var yngre, eg er nok blitt meir avslappa med åra. Det som er greit med å vaske litt ekstra til jul, pusse messing og sølv osb. er at då blir det gjort.

Eg skal bake to-tre sorter småkaker, dei familien likar best. Eg lagar alltid nordlandskaker, det likar alle. I tillegg har me heimelaga horn til julefrokosten 1. juledag. Så blir det ei kake eller to til familieselskapa.

Det kjekkaste for meg er å få barna heim på ferie. Kose oss saman mest mogleg og sleppe å kave så mykje.

Kos deg med juleførebuingane vidare :)

johanne`s rom sa...

Helt enig, vi skal kose oss og ikke stresse, hva er kosen med jula hvis vi nesten ikke har tid eller ork til å registrere at den er der. Gavene har jeg laget mange av selv , i år, men det er fordi jeg koser meg med det. Kakeboksene er tomme, rene og pene, foreløpig, det er ikke så mange av dem som skal brukes heller, det blir nok heller et par langpannekaker i fryseren etterhvert. Fortsett å kose dere masse.

Lisemoren sa...

Jeg er litt som deg, jeg nekter å stresse. Jeg liker å ha det ryddig, og jg elsker å bake. Men jeg gjør det når og hvis jeg er opplagt og vil. Kos med barna prioriteres foran alt annet. Ett år bakte jeg hele lillejulaften, fordi jeg ble så opplagt av det fine og ferdig julepyntede huset mitt. Det ble jule det året også. Likte godt bildene dine denne gangen, særlig det av englene og det siste av den lille fuglen. Slike julekuler er mine absolutte favoritter. : )

GundaM sa...

Hmmm, måneskinnstur hørtes flott ut du!!! og er det virkelig fullmåne allerede imorra ja;0)

har tenkt endel på denne blogginga og ja, en trenger ikke blogge hver dag. Ser du ahr kutta endel ned og;) Blir bare pes og utav det. Men fikk endelig hjelp til å slette bilder slik at det ble plass i bloggene igjen, det går jo så fort fulle....

Og engel skal det bli, kan du ikke maile meg da så skal jeg få send en oppover til deg ;0)

Anemone sa...

Så utrolig enig i dine refleksjoner om jula Randi.
Har med åra fått de samme holdninger selv jeg også, tid til andre ting og overskudd når den først kommer, veldig viktig det også.
I litt tidligere tider var jeg av den stressende typen jeg også. Nesten så jeg kunne tenkt meg å plassert mannfolka i sovepose i garasjen den siste natta før jul, for alt skulle jo liksom være så "nyordnet" på en måte, snakk om galskap når en tenker på det nå. godt en har tatt til fornuft og har roet seg mye.

Håper ryggen din er bedre da, og at dagene fungerer 100% igjen??
mandag hadde vi en fysioterapaut på jobben hos oss som observerte oss i jobbsituasjn, meget lærerikt, hadde man bare kunne gjort om disse rådene til egne vaner du!!!!

Ha koselige og litt roligere førjulsdager i alle fall.
Varm klem herfra.

Berit sa...

Hei Randi, så utrolig koselig det er her hos deg, du kan dette å lage stemning i bildene!

Har en liten utmerkelse til deg, et lite hjerte for at du har slik en fantastisk blogg!

Kan si at jeg har ikke bakt ferdig jeg heller, og alle gavene er heller ikke innkjøpt, men ferdig blir jeg uansett.

Kos deg videre i adventstiden!

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Dette var et innlegg midt i blinken. Jeg stresser heller ikke sånn sett (vaske rundt, bake 7 slag og alt dette) - jeg stresser mer om jeg husker alt jeg skal huske, om jeg husker alle gaver jeg skal kjøpe...sånne ting. Skriver ned alt for jeg er FÆLT glemsom! Det blir et skippertak helga før jul, tenker jeg - man skal jo ha overskudd også. Og det er MORO å pynte, så det er bare lysbetont. SÅ koselig her hos deg, Randi - og en flott kalender dere har. Ble det måneskinnstur, da? Og så fin nisse du har som du har laget! Kose deg videre uten stress:) Klem fra meg**

Alvas hjørne sa...

Flott innlegg!
Har mye igjen til jul jeg, men det blir vel jul i år også. Tar meg tid til å slappe av litt og nyte adventstida også...( ble en liten skogstur i dag, i 14 minusgrader kjempeflott, og kan anbefales mot julestress..)
Ha en fin kveld!!

Perlehvit sa...

Nå har jeg lest litt på bloggen din her, og skal si du tar masse flotte bilder!!! Har fått masse inspirasjon hittil, så her vil jeg gjerne følge med videre!!!:)

Så forresten nå at jeg har tatt ideen din om perlehjerte. Jeg legger inn en link til deg i innlegget mitt om det, om det er greit!!!?!

:)

Monai sa...

Det er bare så hærlig å se på alle de flotte bildene dine.Å jeg synes jeg så en "kjent sjarmtroll kar" på et av bildene.Han ble vel til på skogn en førjulsdag for noen år siden.Ønsker deg en flott adventstid.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails