tirsdag 18. august 2009

Reisebrev fra Rhodos

Hei alle trofaste lesere:-)  Da er det klart for ett langt reiseinnlegg fra Rhodos.

Så var vi klare for 2 uker i Rhodos, nærmere bestemt Faliraki/Kalithea. Koffertene fyllt opp med litervis av håndsprit for å ta knekken på alle små og store bakterier.

Hotellet låg langs en strand sammen med en rekke andre hotell. Området bar preg av allinclusive hotell, ikke en resturang eller butikk i nærheten. Men det var ikke mer enn 2,5km inn til Faliraki sentrum, der det var nok av alt, eller inn til gamle byen.

Vi bodde i en av bungalowene…takk og lov for det…koselige små leiligheter i 4 og 1 etasjer..Julie fant ut at det var 48 trappetrinn opp til vår leilighet…vi gikk i snitt 150 trinn pr dag…. ikke rart jeg ikke la på meg..tross mat og drikke i uante mengder:-)) joda !det er mye i 30-40 varmegrader!!;-)

DSC_0439

DSC_0463

Hotellomerådet var fint og ryddig på kveldstid, men på dag

tid hersket kaosDSC_0366

. Alle stolene var opptatt lenge før frokosten var over….eller opptatt og opptatt fru blom. Gjestene la ut hånduker på solstolene…de første var oppe rundt 7 fant vi ut på reisedagen.

DSC_0370

Helt håpløst, så vi var på strandene hver dag.  Men sånn er det når en reiser i høysesongen..så det var vi forberedt på.Vi hadde det fint på stranden vi:-)DSC_0393

Området var vel i grunn litt for stort for oss. Men vi slappet av og koste oss. Vi la opp til flere utflukter på egen hånd og en av dagene tok vi med oss ferdig pakket mat fra hotellet…som vi bestilte dagen i forveien. Vannflasker, frukt, Juice og noen skiver brød…det holdt for oss hele dagen. Vi gikk opp til vannparken, her en liten del av den

DSC_0305

 

Vannparken var ett syn og en stor opplevelse..på mange vis…noen drikker “Sex On The Bech”, noen har det …andre igjen har det i vannparken med mange storøyde gjester rundt seg. Ja nå gjorde de det ikke så vi såg det…vi gikk før de kom så langt. :-)Men herregud…solstolene står jo så tett……en mann sto bare å gapte, …sikkert litt  misunnelig..hihihi…

vi gikk heller uti bølgebassenget, der vi ble passet på av 2 greske guder in real life…skikkelige bay watch:-) men de tok ikke min mann bilder av…kan ikke skjønne hvorfor..;-)) og de blåste i fløyten og hadde virkelig kontroll…de LEKTE ikke bay watchere…hehehe

DSC_0299 

Lacy River passet oss perfekt…som vi koste oss her:-)) Anbefaler alle en tur hit :-)

DSC_0312 

En dag leide vi bil og kjørte litt rundt, vi var blandt annet i en liten landsby(Koskinou) med noen fantastiske dører og porter…innlegg om den kommer senere….vi reiste også til en fiskelandsby som heter Stegna. Her var det virkelig stille og rolig…perfekt for de som leter etter en rolig  plass. Bare tosom, eller for rekreasjon….et forholdsvis ukjent sted enn så lenge. Men turister var det her også.

Det var Trollstien light å kjøre ned hit….:-)

DSC_0042

På den ene siden av bukta var det bare noen få solstoler…på den andre siden var det gjester fra hotellene som regjerte..stort sett  tyskere og italienere

DSC_0066

En liten båt fanget mitt øye

DSC_0061

90% av tiden var det dette vi så av Julie….skulle vi se etter henne i bassenget eller på strandene var det dette vi så :-)

DSC_0362

Vi bestillte fisk på en fiskeresturang da vi besøkte Stegna…men den var ikke god…men det var forretten:-)

DSC_0064

 

Gamlebyen er jo ett must…her kommer noen utvalgte bilder derifra.(Sjekk hvem som er min private sherpa) ;-)

vi ble imponert over disse karene….rundt 30 varmegrader og der sto de som dukker…skremte vannet av meg først gangen, jeg trodde de var dukker som sto utstilt..

DSC_0402 DSC_0403

DSC_0426 DSC_0418

Vurderer dere Anthony Quinn bukta…glem det..pakkefullt med turister…og hva er det å se…en bukt som en urgammel avdød skuespiller en gang eide….full av stein. Nei bruk tiden til noe annet…var bare tull fant vi ut…og hundrevis av unge kåte italienere….de lå som sild i tønne der nede…vi måtte gå i sikksakk mellom solstolene…nei det var ikke noe for oss.

DSC_0087 DSC_0089

 

Med noen kveldsbilder  avslutter jeg dette laaange innlegget.

DSC_0295 

Dette ble mitt favoritt bildet

DSC_0385

Vi har ladet batteriene til fulle, så nå er vi klare for hverdagen…fulle av minner, brune og mettet på inntrykk. Jeg fikk oppleve å se hvordan Grekerne bor og lever. I det hele tatt en flott ferie tur, selv om det er en turistmaskin:-) uten pc og tv, radio i 2 uker…anbefales.:-) vi fikk i alle fall brukt masse tid på hverandre:-) savner det allerede

 

Klem til dere alle der ute:-) takk for gode råd og trøstende ord før vi reiste…det hjalp mere enn dere aner:-))

32 kommentarer:

Randi's Tanker sa...

Flotte bilder og et herlig reisebrev.
Dere lever nok lenge på disse minnene. Deilig å få lade batteriene på et slikt sted.

Takk for at jeg fikk "bli med dere" til Rhodos. Har aldri vært der, men lest en del om øya. Nå har jeg jo fått enda mer input.

Ha fortsatt en fin uke!

Tovepia sa...

Åå det så herlig ut! Har vært på hytta med bygging i hele sommer og vært veldig fornøyd med det. Men hver gang jeg ser palmer får jeg litt utferdstrang;) Hellas er yndlingsstedet, ikke vært på Rhodos, men Kreta. Velkommen tilbake, kanskje får vi litt varme grader her også nå?...

Linda sa...

Takk for en fantastisk fin reise Randi!
Ser utrolig flott ut her, så jeg skjønner at dere har hatt en fin ferie ja!
Lever en stund på en slik tur.
Jeg har vært på Rhodos en gang for mange år siden.
Men nå har vi liksom grodd oss fast i Tyrkia, trives så godt der.
Kanskje prøver vi noe annet neste sommer.

Ha en fin kveld!
Klem Linda

Dagrun sa...

Å så herlige bilder. Det så deilig og varmt ut ikke minst.

(PS og ja, min favoritt er også det siste;)

Hulda sa...

Velkommen hjem! Ser at dere har hatt en herlig ferie!

jess1 sa...

Så herlig å få ladet batteriene før høsten kommer og tar helt over her i trøndelag, skulle gjerne vært på en slik tur selv,men nå blir det nok ikke i år ;o))

Dere hadde antagelig en fantastisk tur ser det ut som, velkommen hjem til hverdagen, herlig å ha slike bilder når mørket og kulden kommer snikende rundt hushjørnet...

Fjordheim sa...

Litt av en ferie dere har hatt.
Jammen godt å kunne lade batteriene på en slik herlig tur.
Ønsker deg en god onsdag :)

tinemor sa...

Får lyst til en sydentur jeg nå!!!
Ser ut som dåkker har kosa dåkker ja!

Anniche ♥ sa...

Ser virkelig ut til at dere har storkost dere!! Nydelige bilder , og kjente at det hadde ikke vært vondt med en slik tur ;)))

klem

Anne-Berit sa...

Nydelig,nydelig,nydelig.Du verden for et bra innlegg du har laget her,fantastiske bilder og kjempeflott beskrivelse av ferien din.Skjønner du har hatt en alle tiders ferie.
Takk for kommentar hos meg.
Ha det bra.Klem fra Anne-Berit:-)

Evami sa...

For en fantastisk tur dere har hatt:) Kjenner at jeg lengter litt etter sol og bading når jeg ser slike bilder:)
Og det er deilig å oppleve andre ting enn bare det rundt en.. SPennede å dra på oppdaglesesferd...
Badeland er gøy,så lenge jeg slipper å ta de værste skliene..

Det bildet av båten er bare så lekkert da:) Det der blir noe annet det Randi,en Chartertur til Playa del Mosvika som vi var i helga:) SKjønner at du lengter tilbake:) Klem Eva

Anne sa...

Velkommen hjem kjære venn, du har vært savnet vet du, men ser jammen ut til at du har hatt det toppers der du har vært :-)

Nesten som å ha vært med famlien Hammer på ferie faktisk, bare brunfargen og overskuddet som mangler her da. Har nok vært på Rhodos en gang jeg også, og kommer vel aldri tilå glemme den gamle byender, magisk vakker på sitt særegne vis, husker spesielt de gatene som var belagt med rullesten, håper du fikk sett dem.


Regn, kaldere og høst her nå vet du..., mørkere om kveldene, og jammen ta har det sin sjarme det også.

Nei, nå må jeg beundre de bildene en gang til...

Klem fra meg til deg.

Hege sa...

Ser ut som en helt perfekt ferie! Opplevelser, sol, god mat og masse kos!

Veldig koselig å lese om ferien din, og velkommen hjem!

Charlotte - FO² sa...

Fy søren så flott ferie dere ser ut til å ha hatt. KJempe mange vakre bilder. Det hørtes ut som noen deilige uker. Kjempe moro å se alle disse bildene, og lese teksten til nedover :)

xxxl sa...

Hei :) for noen herlige bilder og for en herlig plass.. så ut som om dere storkoste dere.. kjekt å lade batterine litt før en skal begynne på høsten.

Kerstin sa...

For et vakkert og flott reisebrev... nydelige bilder... og godt skrevet...
Det siste bildet var bare så vakkert,,,,


Klem kerstin

johanne`s rom sa...

Dette gjorde godt nå. Nå har jeg vært i varmen mens jeg leste innlegget ditt, hærlig. Veldig fine bilder, fra deg, som vanlig. Nå har dere litt å gå høsten i møte med.

Elm sa...

Takk for turen - kjempeflotte foto !

Elm sa...

Takk for turen - kjempeflotte foto !

Gamleheksa sa...

Herlig! Lurt å lade batteriene i sola før en lang høst og influensa-mas.

anneskreative sa...

Hei,,,,skjønner at du har hatt en herlig ferie,,,,så bra.
Jeg har vært på Rhodos flere ganger og bare nyter livet hver gang,,,,Gamlebyen om kvelden er en opplevelse i seg selv. Masse spennende og flott å se og oppleve.
Vi er snart på vei til Kreta for en uke,,,, det blir vår utenlandsopplevelse denne høste, gleder meg til bare å være der og nyte,,,,,,
Sikkert lurt og ta med litt desifiserings sprit,,,,det hadde ikke jeg tenkt på,,,,så takk for tipset.
Ha en fin dag.
Anne

Anonym sa...

Så flott reisebrev du deler med oss, da - rene Rhodosreklamen, jeg fikk iallefall lyst på en tur nå! Måtte le da jeg så bildet av føttene til Julie opp av vannet - har noen sånne shots jeg, også:) I gamlebyen ahr jeg vært, men ikke noen av de andre stedene su viser. Å bo på All Inclusive er det beste, skal være ordentlig når man har ferie - og egen bungalow hæres ikke dummen ut. Nydelige bilder fra deg, som alltid - og nå er jeg glad du er her blant oss igjen! Klem på deg**

Monicas Hage sa...

Tusen takk for kommentaren din:) Kan jeg stille på messe, så kan i alle fall du gjøre det! Men, man skal selvfølgelig ha lyst til å gjøre det. Jeg gruer meg litt, for ikke liker jeg å stikke meg frem og ikke blir jeg helt fornøyd med bildene mine... Men, jeg gjør det for å utfordre meg selv rett og slett;D Og så har det selvsagt hjulpet masse med alle positive tilbakemeldinger jeg har fått både fra kjente og ukjente:D

Flott reisebrev. Dere har tydeligvis opplevd litt av hvert;)

Som mine dager er sa...

Jeg får så lyst til å reise. SPORENSTREKS! Bildene dine oooser av gresk varme og avslapning. Og når du er der med kamera ditt og knipser ivei bare må det bli bra bilder. Jeg gaper og gaper med nedover innlegget ditt.

Det er godt å høre at ferien har vært så til de grader vellykket. For det er med fulladede batterier man kan starte på neste halvårs-økt. For fram til jul er det ikke en eneste rød-dag man kan ta fri. Hulk ... det er bare å stålsette seg. Jeg har heldigvis 7 feriedager til gode, og vi planlegger en aldri så liten ferie nå tidlig i høst. Det bare MÅ til. Kunne virkelig tenkt meg Paris, så får vi se hva det blir til.

Takk for lang og utrolig hyggelig kommentar i kveld Randi. Du er bare så herlig å ha her inne i Blogglandia.

Kos deg med tidlige høstdager og -kvelder. Jeg tenker positivt og prøver å glemme at mørket kryper nærmere for hver kveld.

Klem fra Marit

Marie sa...

Å, men dette såg herleg ut :)
Flotte bilde og kjekt å lese :)

Godt å få komme bort litt og lade batteria!

Ha ein fin torsdag :)

Kerstin sa...

Hei Randi
Tusen takk for den varme og gode omsorgen du viste inne hso meg.. satte veldig pris på den...
Håper din dag blir fin..
klemmer kerstin

Trine sa...

haha, så genialt beskrivvi! mang som va litt sommeryr i varmen tydeligvis...

Dan sa...

Det så riktig så herlig ut;-) Du er av de som liker å oppdage noe på ferie og ikke bare slikke sol ser jeg, det ligger vel i en foto-interesserts natur vil jeg tro;-) Var akkurat som å være på Rhodos dette, et lite plaster på såret for meg som måtte avbestille sydenturen i år grunnet sykdom;-( Men da blir vel bare turen enda bedre når jeg først kommer meg ivei engang;-)

Ha en fin weekend;-)

Malla sa...

Så godt at dere fikk en fin ferietur Randi! Har tenkt på dere. Så hælig med full ladede batterier når hverdagen starter på for fullt igjen.

Pst! Auksjon på Sparbu på lørdag. Har tenkt å søke permisjon et par timer å få meg med litt av moroa ;o) Send meg en melding om du når å ta deg en tur. Hadde vært kjekt å treffes.

Rune (Bildebloggen) sa...

Dette var en suveren post Randi, mange flotte bilder, ser ut til å ha vært en super ferie :o) Herlig å komme seg litt av sted noen ganger.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Nå er det like før jeg pakker kofferten - var på dette stedet for 14 år siden (Vingsenteret), men det jeg skulle hatt var den fantastisk gode likøren munkene ved sommerfugledalen laga - den var bare helt fantastisk...

Ha en super dag og helg...

samantha sa...

very interesting to read ....thanks for giving this kind of blogs,thanks...
Samantha
Home Security Systems no CREDIT CHECK everyone is approved

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails