tirsdag 27. januar 2009

Vinterlig hvitt!

Det er kaldt og klart ute. Solen er på vei opp,  det tegner til å bli en ny flott dag. Alt blir så hvitt når det er kaldt og klart ute. Vi har ikke snø...hehehehe...det er vel noen som har fått nok av det ;-). Det er ikke bare ute det er lyst og hvitt, inne er det byttet gardiner og i vinduet er det kommet vårlige blomster. (husker ikke hva de heter)

DSC_0049

Hyllen min er endelig blitt blenda hvit. Det lyser formelig av den...

DSC_0097  DSC_0147

Små brune kvister er tatt inn i håp om blomstrende vår, noen månder før tiden..:-)

DSC_0128   DSC_0132

Nærbilder av ting og tang blir jeg aldri lei av å teste ut...og etter at jeg fikk en fjernutløser så er det blitt så mye enklere.

DSC_0131

Skuvsenga har fått tilbake plassen sin. Den er også blitt bygd opp sånn at den ikke er så dyp lengre

DSC_0152 DSC_0150

Sånn ble den etter heving. Men nå fikk jeg ikke plass til puter, så jeg tror jeg må ha noen få store, istede for mange små.

DSC_0029

 

Jeg har også kommet ett skritt lengre når det gjelder å lære seg innstillinger på kameraet. For de som har speilrefleks kamera så er det en innstilling som det står M på, den står for manuell innstillinger...da er det jeg som bestemmer hvordan bildet blir. Her kan dere se hvor stor forandring man kan gjøre ved å bruke innstillingen og fjernutløser og ett stativ. Men egentlig trenger man ikke stativ...bygg opp med bøker eller hva du måtte ha i nærheten....bruk fantasien.

DSC_0141  DSC_0144

Macrobilder, uten macro linse..for på min 70-300 mm linse er det en macro innstilling som funker bra...vel og merke på avstand. Men det krever litt mer jobb. Så jeg sparer fortsatt til ny linse...i håp om at det denne gangen ikke ryker noe annet..:-)

DSC_0134

Jeg er mildt sagt himmelfallen over all skryt på himmelbildene mine...hihihi...det var en måte å si det på også!! Nesten så jeg får litt prestasjonsangst.:-))

 Så får dere ha en flott uke der ute i space world.Håper å komme tilbake med vakre himmelbilder på torsdag, ser ut som om været holder seg kaldt og klart så da er det bare for meg å knipse ivei. Men sånne som i forrige innlegg kan jeg ikke love.:-)

 

 

 

29 kommentarer:

Linda sa...

Ser nydelig ut Randi! Misunner deg den sengen;o) Ha en strålende dag! Klem:)

Gamleheksa sa...

Du trenger ingen fabelaktig himmel for å ta flotte bilder du. Det blir jo så koselig når du knipser inne også.

Den senga ble bare så fin. Er det lov å ligge der og kikke på himmelen? Da jeg var barn lå jeg (ofte?) og kikket på skyene og drømte meg bort. Det blir ikke mye sånt lenger. Dumt kanskje??

Kerstin sa...

Nydelig Randi.Du har et vakkert og kosleig hjem. OG en ener til å ta bilder inne også=)

Klemmer kerstin

Hespe sa...

Såååå masse flotte bilder Randi!! Selv sliter jeg litt med innebilder og blitz bruk, skulle hatt et kurs der gitt...

Den sengen var jo kjempefin, deilig å kunne ta noen "friminutter" der...:o)

Ønsker deg en herlig uke videre!!

Klem til deg vennen :o)

Tovepia sa...

Jeg kaster meg på skrytebølgen; du har flotte bilder og senga havnet på rett plass;) Ha en riktig god dag videre!

MajorogMeg sa...

Kjempeflotte bilder. Du er dyktig på interiør..og fotografering.
Vi har litt snø..men den er hard som is. Her er det -4 grader og klarvær..herlig..

Inger-55 sa...

Koselig, koselig koselig! Enn å sitte i den senga, med masse puter, lydbok¨, en god kopp te og strikketøy.... (drømme drømme!)

KLÆMMA

Anemone sa...

Spennende Randi, hva du har funnet ut med kameraet mener jeg. Ikke overhode trygg på de kanppene ennå jeg i alle fall. Stativ har jeg da kjøpt, ikke var det dyrt heller, for bøker kan man jo ikke ta med seg utendørs, eller???
Det eneste jeg ikke forstår er jo at det bilde du her har tatt men fjernutløser og stativ her skal være så mye lysere???

En skulle vel ha sett på den bruksanvisningen kanskje, men så kjedelig jo. Venter på at håndballgutta skal komme på banen jeg nå, og krysser fingre ja!!

Ha en toppers kveld.

Malla sa...

Gratulerer med "ny" stuekrok. Sengen ble kjempefin... og skapet ble som nytt med noen lag hvitmaling. Vårlig og fint i vinduskarmen også.

Tror jeg må spørre pent om et lynkurs i fotografering. Jeg har speilreflekskamera som jeg får låne av min kjære. Men har ikke sett snurten av bruksanvisningen ;o)

Pst! Gleder meg til i morgen!

Fjordheim sa...

Så koselig det er hos deg. Likte godt den senga. Har tatt med ei gammel seng jeg også. Men den tror jeg at jeg skal male hvit. I hvertfall der den er rustrød. Blir litt voldsomt med grønne vegger og rustrødt på senga syns jeg. Og veggene orker jeg ikke å male nå.
Ha ei fortsatt flott uke:)

HildeS. sa...

Så fine og koseleg bilete du viser i dag, igjen:)
Uttrekksenga er så koseleg, og den passa jo så godt der under vindua.
Eg har ei slik seng som står igjen hjå eksmannen min, kanskje eg skal spørje om å få den.
Kan ikkje tenkje meg at han bruker den...hehe.
Speglreflekskamera står høgt på ønskelista hjå meg, og til sommaren har eg rund dag, så då er det lov å ønske seg og håpe.
Ha ei fortsatt fin veke Randi.
Klem H

Ida sa...

Utrolig koselig stemning hos deg Randi.
Du kan dette med å lage det vakkert rundt deg, og å nyte det. :)
Senga er virkelig flott foran vinduet der. Den passer så fint inn der.
Kunne gjerne krøllet meg sammen der jeg, med en god bok og noe godt i glasset. ;)

Jeg har ikke speilreflekskamera, men har både M'en og de innstillingene du nevner. ;)
Og det er ved å vri på det hjulet at man virkelig forstår at det å fotografere betyr "å tegne med lys". :)

Den blomsten er en Begonia, forresten. ;)

Kos deg i ditt vakre hjem Randi og ha fine dager.
Klem.

Lisemoren sa...

Flotte bilder og flotte tips, og det er supert. Nå syns jeg det virkelig ser ut som om skuvsengen er kommet hjem, det ble veldig fint der foran vinduet. Lekkert med de fine tekstilene oppi også. Blir spennende å se hva du lander på av puter. Jeg ville i hvertfall beholdt sengeteppet, lekkert : )

John sa...

Flotte bilder som vanlig Randi :)

Så du har blitt kløpper på kamera ditt nå :) Jeg også bruker manuell innstillingen av og til. Men det holder lenge med å ha Nikonen din på A for aperture/blender prioritet. Dette er fordi Nikon har en av de beste lysmålerne på markedet. Syntes du bilde bli for lys/mørkt så bruker du den eksponerings kompangsasjons knappen. Den med plus/minus tegnet på som sitter i nærheten av utløseren. Blir bilde for lyst så prøver du med - 0.3 f.eks. fortsatt for lyst -0.7 osv. Og + hvis det blir for mørkt.

Nå ser jeg frem til å se bildene på nettfoto i morgen ;)

Anne-Berit sa...

Aldeles nydelige bilder som vanlig fra deg,du er utrolig flink.Du spurte om mine hunder var store til shetland sheepdog å være.Det kan jeg svare nei på.Toya er litt større enn Titti,men hun er ikke for stor for standarden.
Titti er heller på den mindre siden.
Ha en fin onsdag!

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Flotte bilder hos deg...
Skuvsengen ble flott ved vinduet - igjen - med den utsikten er det jo en perfekt avslappingsplass... har foresten dobbel madrass i skuvsengen vår også, da kan den fungere som en "soffa" også...
Snøen er heldigvis fraværende her også...det kan den fortsett med også her - så kan den komme oppe i fjellet, der kan de som ønsker den finne den...
Tror du ikke jeg har jobbehelg igjen da - så det blir ikke bloggtreff på meg denne gangen heller... skal du til Stjørdalen...???

Ha en super dag og uke...

Hulda sa...

Veldig mye vakkert å se hos deg, Randi. Den senga ved vinduet var nydelig. Har en sånn hjemme hos foreldrene mine, men der skal den visst stå, så den får jeg ikke. ;) Flotte bilder, og så fint med de kvistene, nesten så man kan lukte våren av sånt. :)

Ugla sa...

Bildene dine er en nytelse, man får ro i sjelen av å ta en titt innom deg :-)
Jeg har en utmerkelse til deg i kokebokbloggen min http://kokeboka.blogspot.com/
(der er det mye humbug bilder der :-) det er vanskelig å ta bilder av mat, man kan ikke vente til det blir dagslys med å ta bilde hvis maten serveres i skumringen :-)

Ugla sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Solstad sa...

Så masse fint du viser Randi :) Jeg holder også på å utforsker mitt nye kamera ..og knipser i vei:)) Kjempegøy!!
Jeg har meldt meg på nyhetsbrav fra denne siden her: http://digital-photography-school.com/
Masse nyttig lærdom! :)
Klem

Ragnhild sa...

Hei!
Jeg skulle hatt meg et fotokurs. Det hadde vært kjekt. Utrolig mange knapper på kamera. Nå har jeg fått ny blits også. Mye å prøve ut.

Den pitte lille vasen du har på fatet. Vet du, en sånn har jeg også. Fant den langt inne i et rotekott på hytta i høst. Det har nok vært bestemor sin. Den er så søt, og jeg ble kjempeglad. I sommer skal den få blomster i, for første gang på minst 30år.

Ha en fin dag
klem

Anonym sa...

Du har det altså "bærre SÅ lækkert" - og den senga er kjempe -æ ønske mæ ei sånn!! Og DEN fine, blendahvite hylla. Du har virkelig sansen, Randi! Fin kveld der du er! Klem fra navnesøster**

MajorogMeg sa...

Har en utfordring til deg. Du som tar så knalle gode bilder, tar vel den glatt :-D

Nina i Paradiset sa...

Hei!
Og tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min!
Vet ikke om du kjenner meg igjen, men jeg vet da godt hvem du er! ;)
Jeg ble bare utrolig nyskjerrig her.... Hvem er det som leser bloggen min på Inderøya???
Hmmm....?
Ikke Terje iallefall! (*leeer..!*)

Utrolig koselig å se de flotte bildene dine fra kjente steder. Innser at jeg burde kjøpe meg nytt kamera snart, for jeg bruker bare det lille Ixus-kameraet, selv om vi har ett digert brøt av en Canon EOS-1 liggende. Samboeren har ordnet med kjøper på det nå, så da er det ingen vits for meg å prøve å sette meg inn i det heller...

Hilse Sissel da!

mimouna sa...

Synes det er spennende med de litt mindre opplagt motivene jeg, og så er det gøy å eksperimentere! Å fotografere innendørs er jammen en utfordring, men du får veldig bra resultater.

Ha en flott onsdagskveld. :o)

Nina i Paradiset sa...

Hehe...
Nei, verden er ikke stor!!
Ellers syns jeg det er utrolig kjekt så se igjen gamle kjente på nettet. (-mange på Facebook da...) For det er ikke bare flott å flytte etter å ha bodd på en plass i så mange år.
Stedet jeg bor på nå, minner meg faktisk me om Inderøya, men klart ikke så idyllisk og vakkert som Straumen. Men likhettrekkene er der! ;)

Men du fortalte meg ikke hvem som leser bloggen min der oppe???
(veldig nyskjerrig!)

Landlig Idyll I Interiørhuset sa...

Hei Randi!
Så flott det ble med senden der under vinduet igjen...og for noen flotte bilder du viser her i dag...er artig å teste ut bilder og vinkler med nytt kamera=) Klem

turvid sa...

Fine bilder som vanlig. Takk for bildetips og riktig god helg. :)

GundaM sa...

Det bildet med skuvsenga var da trolig flot, tenk site der og myyyyse utover Randi ;0)

Ha en fi n helg!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails