tirsdag 18. november 2008

Nostalgisk jul

Hei mine venner der ute!! jeg er inne i en travel periode, jobb, julebord pluss alt det andre som hører førjuls måndene til. Etter som jeg ikke har fungert så godt det siste halvåret så er det mye som ikke er blitt gjort. Men nå er jeg igang.:-)

Jeg er glad i julen og julen for meg er god mat, familie og sene kvelder med de gode samtaler.Men jeg har hatt to vonde juler, det året mitt far døde(4 november 1981) og i fjor. Vi kommer nok til å ta med oss litt av sorgen i år også, men vi har ikke sjokket i oss lengre...bare vemod og en litt trist stemning som dukker opp nå og da.

Så jeg blir litt nostalgisk når jeg tenker tilbake til mine barndomsjuler med alle mine 3 brødre og foreldre, og jeg blir trist når jeg tenker over hvor mange jeg har mistet. Og jeg tenker mange ganger på alle som har mistet noen og vet det er mange, mange som går en tung tid i vente.

Men når julene endelig er her og Askepott  surrer og går over TV skjermen på julaften..ja,da er det jul. Hvilken småpike er det ikke som har drømt seg bort og ønsket å være Askepott for en kveld.Glassko og en prins som kommer ridende på sin vakre hvite hest:-)

DSC_0007

Og lys..jeg elsker lys...spesielt lys som skaper stemning. Og denne ringen fra Ikea er noe av det vakreste jeg har sett på lenge. Den lyser så mykt og skinnende bak min gardin. Mulig det skal være  adventslys, men jeg liker å ha lys i mine vindu på denne tiden. Så får de typiske adventstakene komme opp til 1 advent

DSC_0021 DSC_0030

Nostalgisk er jo disse også, Blir aldir lei av vakre gamle julekort og når Flicker flyter over av de vakreste julekort du kan tenke deg, ja da er det ikke vanskelig å finne inspirasjon til å lage kort og lapper.

DSC_0045 DSC_0062

Innspirert av HULDA og HESPE så prøver jeg meg etter fattig evne og lage noen med mitt eget særpreg. Alt er funnet på nett, untatt konglene, glittret, tråd  og blonder..hihihi Men så fine som de lager må nok øvelse til. Men jeg har alltid likt og holde på med sånt.

DSC_0057

Kremmerhus er også nostalgi og jeg har endelig knekt den nøtten, for i fjor sleit jeg med å få de fine.

HER er en oppskrift på kremmerhuset jeg har laget.

DSC_0054

 

Da håper jeg alle dere som er innom her tar dere tid til og kose dere nå før jul. Jeg har sluttet å stresse, for nå har jeg laget jul i mitt hjem i over 20 år og vet at det blir jul i år også. Gavene  blir kjøpt inn etterhvert, og jeg stresser ikke med dem( og det er heelt sant!!). Vi tar alltid en runde i Desember, der jeg har en liste med hva som skal kjøpes til de forskjellige. Noe småtteri er allerede kjøpt inn, men det har vært innpuls, ikke planlagt.

HA EN FORTSATT FIN UKE!!

24 kommentarer:

Josefine sa...

Hei:) For et vakkert innlegg. Nydelig kremmerhus og fine lys. Ønsker deg og dine en fin førjulstid, klem fra Josefine

lise sa...

Her var det mye julestemning i dag, herlig. Lurt å stresse ned før jul, jeg prøver på deg jeg også.

Fjordheim sa...

For et nydelig innlegg. Masse varme og julestemning der.
Ønsker deg gode førjulsdager :)

Hulda sa...

Så mye fint! Kremmerhus, merkelapper og kort er kjempesøte, Randi! Fikk du pakken i dag?

Hulda sa...

Så trist at du har mistet flere av dine nærmeste. Håper likvel at denne tida vi går i møte, kan bli fin for deg.

Hespe sa...

Hei Randi!!!
Så fint innlegg du har laget om din nostalgiske jul. Fint at du tar med, og også tenker på de som er gått bort. Det er viktig å ikke glemme, men å ta med seg de gode minnene...

Og så må jeg bare si - duuuuuuuuuuuu altså - du er jo bare råflink. Både pakkelappene og kremmerhuset er jo rett og slett nyyyydelig!!

Ha en strålende flott kveld min venn...!

Mange klemmer fra Hildegunn

Inger-55 sa...

Koselig innlegg og nydelige bilder. Tenk om vi ikke hadde julen og glede oss over i denne mørke tiden! Kjempeoselig å pusle og ose seg i denne førjulstiden. Uten stress....
Ønsker deg en fin kveld!

rod i hob sa...

Så flotte bilder du tar :-)
Å den lysringen frå Ikea sku eg gjerne hatt sjølv! Knallflott!!

Ha en fin kveld :-)

Alvas hjørne sa...

For et vakkert innlegg!Og jeg synes du skal være stolt av de flotte tingene du har laget,de er kjempefine...og så er det så trivelig å lage slike ting selv, sette på musikk en liker, tenne LYS, og bare koble av en stund. Det gjør godt!!
Ønsker deg en flott kveld!!

Anne-Berit sa...

For et fint innlegg,både bildene dine,og det du skriver om jula di,sorg og savn,og om hva du liker å holde på med i denne tia før jul.Nydelig alt sammen.

Turid sa...

Så varmt å julete det var her hos deg, koselig blogg!

Som Mine Dager Er, sa...

Kjære Randi. Dette var et nydelig innlegg! Kloke ord og flotte bilder (igjen!!!). Jeg er i den vanvittig heldige situasjonen at jeg har mine nære og kjære rundt meg og er usigelig takknemlig for det. Og du - og alle dere som har mistet noen av sine nære, har min dypeste sympati, og jeg forstår veldig godt at det er tøft når høytiden setter inn. Jeg tror det er viktig å minnes sine kjære med glede! Å tenke positivte tanker! Det må føles lettere ?!!

Jeg håper ryggen og helsen er overkommelig, og at du fryder deg over å kunne fungere optimalt i hverdagen. Sender deg mange varme klemmer.

Marit

Kari - My home is my Castle sa...

Du har skrevet et nydelig som jeg kjenner meg godt igjen i...
Man tenker på sine kjære som er gått bort, savnet vil alltid være der, selv etter mange år......

Jeg er og sluttet med å stresse sånn til jul.. Vaske gjør jeg når det trengs, ingen som ser det likevel ;) og baking blir det lite av.... Blir jo aldri spist opp !!!

Vi har og en handletur i desember MED liste over hva vi skal kjøpe..
Jeg prøver heller å kose meg så godt jeg kan :))

Klem,Kari

Malla sa...

Dine innlegg er det alltid godt å finne frem til i jungelen av ulike blogger. Har tatt meg den frihet å legge deg som link på min egen blogg.

Har smugkikket her inne mange ganger før men ikke lagt igjen spor.

Så godt at du/dere tar julens forberedelser med ro og koser dere med handletur uten stress.

Her går det litt jamt i ett med daglige sysler. Min kjære sa nettopp at vi må huske på å slappe av og nyte dagene litt innimellom også. Vi snakket litt om julekort, gaver, mat, baking og klær som skal kjøpes eller ordnes i stand. Jeg lurte på om vi ikke skulle snakke litt om ordet som starter med "V" ... hæ, sa min kjære... Vaffel..?!?!?

Det var et klart hint så det vil si at vi nedprioriterer husvasken i år.

God natt i høstmørket!

Kerstin sa...

Hei Randi:O=)
'Nydelig innlegg både i bilder og ord.
Ja det kan være tungt å gå inn i denne tiden med tanke på de man har mistet. Jeg mistet min mor i desember. Men prøver å minnes henne med glede.

Du lager jo helt nydelige kort og kremmerhusO=) Høres så fint ut at du klarer å slappe av og ikke stresse i julestria.

Ønsker deg en fin dag Klem Kerstin

ArneA sa...

Og jeg som alltid har trodd at Askepott fikk tre nøtter til jul

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Vakkert innlegg - jeg er enig i alt du skriver. Særlig at vi skal huske på alle dem som ikke har det så greit på denne tiden av året. Lærer meg til ikke å stresse så mye jeg, også - jula kommer unasett, har jeg begynt å skjønne...Skal faktisk på julegaveshopping etterpå, så jeg er godt i gang. Ha det fint der du er! Klemmer**

pepperkverna sa...

Så nydelige ting du har laget. Hege

Line sa...

Nydeleg innleg og flotte bilder...
Sorga og saknet kjenner eg godt til....24 november 1999 døydde Pappa brått og uventa....
Men etterkvart som åra går fyljer dei gode minna om Pappa si juleglede hand i hand med saknet og vi veit at han hadde ynskt at julegleda skal ha fokuset:0)
Nydelege ting du har laga, skal inn å sjekke ut oppskrifta på kremmarhus eg no!!
Klem

John sa...

Takk for kommentaren Randi.
Ja du må prøve deg frem litt med isoen. Det kan nok være bedre med litt støy i et bilde kontra at det er uskarpt pga uroligheter ved takningen. Når man skrur den opp så vil jo lukkertiden bli kortere og sjangsen for et klart bilde bli større. Nå finnes det også støyfjernings funksjoner i LR og i PS som kan brukes. Er bilde ute av fokus og uklart så er vel eneste utvei papirkurven.
En ting du kan passe på for å være på den sikre siden er å ha lukkertiden to ganger brennvidden.
Bruker du f.eks det 70-300 objektivet på 100mm så passer du på at lukkertiden er minimum 1/200s. Som du da skjønner så kan du ha lengre lukkertider ved kortere brennvidder. Brennviddene står som en skala på objektivet :)

Ut i fra bildene dine så regner jeg med at juletreet snart er puntet.
Ha en fin kveld på øya...og god bedring.

Fjordheim sa...

Du lurte på hvordan jeg laget kremmerhus? Du lager jo så nydelige kremmerhus selv. De er jo helt skjønne.
Det samme er de pakkelappene. Har kjøpt noen på Nille med engler på, men må si jeg får mer og mer lyst til å lage mine egne når jeg ser alle de flotte som blir laget av mange kreative sjeler i Bloggland.

Ha en flott dag :)

HildeS. sa...

Hei Randi.
Så fint og koseleg du har skrevet,
og nydelege og stemningsfulle bilete.
Butikken min er ikkje med i noko kjede, det er berre varer som eg plukkar ut fra forskjellige leverandørar og ting eg lagar sjølv, som eg sel der.
Fryd namnet er mykje brukt som butikknamn har eg sett.
Ha ei fin førjulstid, og kos deg masse.
Klem.

mimouna sa...

Rart hvor tydelig det blir at noen mangler i høytidene. Godt at du klarer å finne den gode stemningen og glede deg likevel.

Glasskoene dine var aldeles nydelige!

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Åh så flott blogg du har, med så masse inspirerende bilder :) Heilt nydelig!! :) kan eg legge deg til i min blogg? Ønsker deg ein strålande dag! Godklem :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails