torsdag 25. november 2010

Adventstid

 

Vet dere hva advent står for…..ja det gjør dere sikkert……men for syns skyld….det betyr ankomst…vi forbereder oss. ……det er jo forskjell fra person til person hva en forbereder seg til. Jeg liker å kalle det ventetid jeg Smilefjes

Og i ventetiden stresser mange av oss….…jeg stresse med andre ting…som pakking, vasking og flytting.Smilefjes som blunker

Det ser ut som om mange har det travelt….alle vil bli ferdig til advent…med ALT

DSC_0157

før i verden skulle vi være ferdige til jul da, men nå skal alle være ferdig med alt til 1 advent

jeg fatter ikke at folk orker…..full jobb, små barn

DSC_0154

midt oppi det så skal det pyntes, vaskes rundt, alle kalender gaver skal være på plass…..

DSC_0166

og ikke minst …alle julegavene skal være ferdig handlet og pakket inn…

DSC_0165

joda…det ER bra å være ute i god tid…men jeg synes gjengangeren er at flere og flere skal bli ferdig til ADVENT…

DSC_0169

jeg skulle ønske flere og flere stresset NED jeg…..å ikke opp….når folk spørr…*er du ferdig til jul du da….eller ..har du bakt,eller vasket, handlet julegaver*? så svarer jeg…nei, jeg har ikke begynt en gang jeg.

DSC_0182

jeg kooooser meg masse i adventstiden…….gleder meg over det som kommer…ventetiden…

DSC_0184

jeg tar inn pynt fra naturen…koser meg med julemusikk…..vet jeg må være ferdig med å vaske ned huset til neste uke…men det går det å…alt går…bare en må.

DSC_0158

Mange gruer seg til jul…gruer seg til å slites mellom familen…..dårlig samvittighet for det man ikke vinner. Mange har det helt forferdelig…ikke råd til julegaver, ikke mat…takk og lov for FRELSESARMEEN og

KIRKENS BYMISJON.  Ei jeg kjenner ska være juleengel i VÅR FRUES KIRKE i Trondheim, jeg skal gi gaver som hun kan ta med seg. Egentlig skulle jeg tatt med hele familen på en sånn anderledes julefeiring…

DSC_0189

Jeg ELSKER julen…..jeg dynger ned huset i julepynt…det bugner…..jeg lager lister for hva som skal handles inn, bakes og julegaver…….og det som ikke blir gjort…det får være. Jul blir det okke som…

Så mitt råd til dere som stresser…trekk pusten dypt …helt fra magen….og ro dere ned.

Kos dere, ta dere tid til å nyte at dere har det godt…at dere er friske, har jobb, hus…råd til å kose dere.

For det er det ikke alle som har…fort gjort å glemme det…glemmer det selv jeg..Smilefjes

Kos dere med kvelden og helgen..jeg skal jobbe…og er veldig glad for det Ler så jeg ruller

21 kommentarer:

Tovepia sa...

Godt å bli påminnet det du sier her. Bildene dine tyder på at ventetiden er igang;) Jeg nyter adventstida, er mer glad i den enn selve jula;) her er lillafargen på plass, i helga kommer "jula" med tre og det hele:D
Kos deg, nyt tida og klem fra meg;)

Mitt hvite hus sa...

Et bra innlegg Randi...

jeg er nok ei av de som har gjort en del før advendt, men ikke forde jeg stresser men forde jeg ikke skal stresse..for jeg er veldig opptatt av denne tida skal være hygge og kos... og d afordeler jeg oppgavene utover..og baker en dag jeg ahr tid og lyst, pynter en dag jeg ahr tid og lyst..

på den måten blir det en hyggelig opplevelse...

Selve advendts tida bruker jeg sammen med unger og mann, gode venner, nyter tiden ..koser oss med pyntet hus og smaker på julekaker.. de spises egentlig før jul... det som er igjen til jul blir ikke spsist.

herlige bilder du viser..og det blir nok sikkert en anneledesførjulstid for dere i år..midt i flytting...

varme klemmer =)))

Fjordheim sa...

Et flott innlegg. Veldig viktig at vi minner hverandre på at det er faktisk ikke alt vi driver å stresser med som er det viktige i julen. Jo jeg syns det er godt å være ferdig med julegaver tidlig. Har startet med pyntingen til advent sier jeg. Men noe er jo pynt som også skal være fremme i julen.
Må ha tid til litt andre ting også før jul. Skal bl.a. stå grytevakt for Frelsesarmeen. Det kan folk som har lyst, melde seg til.
Det gjør en hos den lokale Frelsesarme ansvarlige.
LYkke til med pakking og vasking
Ønsker deg ei god jobbhelg :)
Her er det også jobbhelg.

Gry sa...

Nydelige bilder! Men nå ramler det inn, juleavslutning her og juleavslutning der. Stress, stress. Og med aldrene foreldre som ber dem at "vi unge" kjøper inn presanger for dem.

Men det blir vel jul i år også!

Evami sa...

Så sant,så sant Randi! Her er er ikke adventsstaken,lys eller noe fikset.Har pakker til kalenderen å lage,kaker skal jeg nesten ikke bake,bare peppekaker etter hver som de spises opp!
Jul blir det alikavel,og målet mitt er å være ferdigpynta til den 22,sånn at jeg kan nyte lillejuleaften også:)
Skjønner ikke dette stresset jeg heller,men at det kan være godt å være ferdig med gavene,den kjøper jeg,for da har man litt bedre råd i desember:)

Kirkensbymisjon og Vår Frue kirke gjør en flott jobb.Leste i Adressa i dag eller igår at mange av byens bostedsløse sliter nå når det er kaldt,etter at Vår Frues kirke ikke er døgnåpen lengre!
Det er så synd at det ikke er penger til å holde kirka åpen,for det var et flott prosjekt:)
Har snakka med noen som har vært med og hjulpet til på juelaften,og det er den beste julefeirnga de har hatt,for den ga så utrolig mye.

OVer til noe annet,så er bildene dine så utrolig lekre.Litt pynting har du nå rukket:) Her er det ett fat som er pynta,og så kommer det vel pø om pø utover adventstiden:)

SKal kose meg med natta og helga:) Mams og paps tar ungene så vi får sove i helga + at vi skal i 2*40 års dag:) Blir lænt ja:)

HA en strålende helg og natt:) Klem Eva

Turid sa...

Det var gode og ettertenksomme ord og tanker fra deg.
Har ikke første søndag i advent som mål æ- stjerna må gjerne henge i vinduet og de fire lysene klar ...men ellers så kommer resten på plass pø om pø.
Denne helga reiser vi bort så her er ikke gjordt klart for stjerna en gang...
Kos dæ me vente tida- skal sette mæ "ned" å vente æ åsså , når vi kommer hjem fra Tromsø søndag kveld.Takk for gode ord!

Beate sa...

Fornuftige ord der ja!!
jula kjæm jo uansett,så dæ e bærre å prøv å nyyyt denne fine tia;)
Du har nydelige bilder som vanlig--
ser så koselig ut der-så eg gler meg til bilder,etter flyttinga er gjort,)
Løkke til,å trekk pusten jupt du og<3

ide-puffen sa...

Flott det du sier. Jeg tror nok det er mye suggesjon her i blogglandia. Det er "in" og et must å styre på så fryktelig, men realiteten er nok en annen for de fleste :) Jeg pynter aldri før lille julaften. Ingen i min omgangskrets har startet med pynting lenge før det. Siste jeg gjør på lillejulaften er å vaske over gulvene og pynte juletreet. Gaver... de er til ungene, gjerne hjemmelaget til tante barn. Venner får vin eller chutney eller noe jeg har laget. Nei enig med du. Vi skal pjuske rundt og kose oss nå. Mat og det sosiale er viktigst for meg. Ble litt engasjert her nå he he. Første jul som medlem av bloggverdenen og er litt sjokkert. Men lar meg ikke stresse. Julen kommer uansett og er over på et knips.
Kos deg du. Det gjør jeg.
klem

Rune (Bildebloggen) sa...

Alt for mye stress i denne tiden, senk skuldrene sier jeg også, jul blir det uansett :) Enig med deg at tiden skal nytes i rolig tempo, ellers blir gleden borte for min del. Koselige bilder du deler her Randi!

God helg :)

Bare Mio sa...

Nydelig innlegg.
Stresser ikke med å bli ferdig til advent, tar litt om gangen.
Her skal dagene nytes.
Ønsker deg en fin helg.
Klem Mio

bestemors hage sa...

Så godt å lese at vi er flere. Her ble huset lilla i dag og det skal det få være helt fram til 20.desember. Da kommer kassene med julepynten fram.
Grunnen til at folk er lei både pynt og mat når jula egentlig starter er jo at de startet altfor tidlig.

Hilsen Åshild

Barbro sa...

Jeg her tenkt det samme som deg, og jeg har et helt avslappet forhold til jule.
Ikke lenger panikk-rundvask, stress. Gardinene er kommet opp, litt julegaver, men alt stresset er jeg sluttet med.
Jeg tar det som det kommer. Og jeg storkoser meg i adventa.

Kos deg

Klem

Synnøve sa...

Nydelige bilder og viktig innlegg du har skrevet.
Jeg er ferdig med og vaske rundt til advent,men det er for at jeg starter tidlig på høsten og vasker rundt, og har som mål og være ferdig til første advent. Men jeg stresser ikke,jeg bare koser meg med alt som har med jula og gjøre.


Lykke til med flytting.

Ha ei fin helg
Klem

Synnøve sa...

Nydelige bilder og viktig innlegg du har skrevet.
Jeg er ferdig med og vaske rundt til advent,men det er for at jeg starter tidlig på høsten og vasker rundt, og har som mål og være ferdig til første advent. Men jeg stresser ikke,jeg bare koser meg med alt som har med jula og gjøre.


Lykke til med flytting.

Ha ei fin helg
Klem

liven sa...

Heisann Randi!
Nydelige adventsbilder :o)
Stresser ikke jeg, men har som mål å bli tidlig ferdig med julegavene i år!
Så ar jeg resten som det kommer!!
kommer ikke i julemodus før i desember jeg så her blir det ingen baking enda!
Skal vaske kjøkken og pynte der i dag....så tar jeg resten litt pø om pø...
ønsker deg en fin helg og lykke til med flyttingen:o)

GundaM sa...

denne tiden vi går inn i er som regel stress og pes, det er vel hva en gjør det til egentlig... selv måtte ejg ha adventspynten min klar denne uka og ja, jeg skal blogge om det siden ;)

håper du er blitt bedre av forkjølelsen, ikke godt det med arbeidshelg og greier.

stooor klem til deg fra meg;)

GundaM sa...

fiiiine bilda Randi!

Heksedamen sa...

Du tar så utrolig fine bilder!!!! Helt nydelige! Og jeg må bare takke deg enda en gang for de søte kommentarene inne hos meg altså!!! :) De varmer VELDIG... syns det er koslig at du syns fargene og stæsjet mitt er fint.. Det er jo ganske annerledes enn hvitt-i-hvitt-fransk som rår der ute i blogglandia! :) Ha en flott advent!

Hege sa...

Vakre ord til vakre bilder Randi!
Jeg holder stresset langt unna enn så lenge - skal klare å kose meg i adventstiden selv om kjøkkenskapene ikke er nyvasket. hehe...

Ha en fin 1. søndag i advent!

Klemmer fra Hege

Mona sa...

Før var jeg nok en del stresset før jul, men ikke nå lenger. Har så vidt begynt med å ta frem lys og noen blomster, syns jula blir mer og mere kommersiell, og det liker jeg ikke. Det er så mye som er viktig i livet, ikke minst å ta vare på hverandre, og gjøre en god gjerning for andre. Et nydelig innlegg, med nydelige bilder som vanlig....kos deg i adventstida

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Er så enig med deg i alt du skriver, men det er jo ikke noe uvanlig:) Er bare glad du tar deg tid jeg, tid til å vise oss disse vakre, vakre bildene. Og den søte engledamen på øverste bilde da! Håper det går bra med pakking og styr, og så må du ha ei fin uke som kommer! Klem til deg**

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails